Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 2 Chainz – “NO TV”

Tauheed Epps, beter bekend als 2 Chainz is al langer een grote naam in de hiphopwereld. De artiest uit College Park, Georgia maakte al muziek met onder andere Lil Wayne, Drake en Kanye West. De rapper heeft het al druk gehad in 2020. Hij was al een feature op “Bad Vibe” van Quando Rondo en op “Purple Minnesota” van Saint Vinci, en bracht al een nieuwe song uit met Future. Begin februari lanceerde hij ook nog een album genaamd No Face No Case, een samenwerking met zijn eigen label T.R.U. (The Real University). De Amerikaanse superster is nog niet klaar, met “NO TV” komt hij opnieuw met een single.

De reden waarom 2 Chainz zo veel muziek op een korte tijd kan maken lijkt ons bij “No TV” zeer duidelijk: zijn muziek is zeer gemakkelijk. De beat is simpel en het ritme van de strofes zijn nagenoeg hetzelfde als het refrein. Het lijkt wel alsof de Amerikaan vanavond volk over de vloer krijgt en zijn boodschappenlijstje aan het aflopen is. Alleen vult het lijstje zich niet met etenswaren, maar met korte woorden of geluiden die op ‘TV’ rijmen.  De lyrics kunnen in een half uur geschreven zijn, en een echt verhaal moet je in zijn tekst niet gaan zoeken.

2 Chainz won al heel wat prijzen met liedjes als “Fucking Problem” en “No Problem”, maar dat steeds als feature bij respectievelijk A$AP ROCKY en Chance The Rapper. “NO TV” is een mooi voorbeeld van waarom hij dat op zijn eentje niet zou klaarspelen.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview Marcus D: 'Ik ben verliefd geworden op Japan'

Wie wat thuis is in de wereld van instrumentale hiphop heeft ongetwijfeld al gehoord van Marcus D, een Amerikaanse beatmaker die naam…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Baby Keem - The Melodic Blue (★★★★): Kleurrijk meesterwerk

Het is intussen twee jaar geleden sinds Baby Keem zijn explosieve debuutalbum Die For My Bitch uitbracht. Twee jaar die aanvoelen als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “my oh my”

Meme rapper bbno$ is in 2021 op volle kracht muziek aan het uitbrengen, met nieuwe singles zoals “bad to the bone” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.