Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brent Faiyaz – “Gravity” (feat. Tyler, The Creator)

Brent Faiyaz is een rijzende ster binnen hiphop en r&b. Sinds zijn verschijning op het lied “Crew” van GoldLink in 2017 duikt zijn naam steeds vaker op in playlists en discussies over wie the next big thing is. In de jongste jaren kwam de zanger dan ook op de radar van enkele groten der aarde te staan: hij stond wijlen Juice WRLD bij op diens laatste album voor zijn dood met de single “Demonz”, en in 2020 vervoegde hij Kanye West op 2Chainz’s single “Feel A Way”. Met vier eps en twee studioalbums is Brents repertoire al vrij lijvig, maar met zijn nieuwe single “Gravity” lijkt hij aan te kondigen dat er een uitbreiding op dat oeuvre zit aan te komen.

Voor “Gravity” werd de hulp van ongeleid projectiel Tyler, The Creator ingeschakeld. Op de tonen van een zweverig gitaarlijntje proberen de heren aan een fictief meisje duidelijk te maken dat ze geapprecieerd wordt, maar dat een relatie er toch niet in zit. Tyler stapt af van de huisstijl die op zijn plaat IGOR de norm was en vervangt zijn genepen zanglijntjes door zuivere rap, iets wat sommige fans toch gemist hebben. Het lied zorgt uiteindelijk voor een aangename luisterervaring, maar ontbreekt aan ingrediënten om wereldwijd hitlijsten te veroveren. Een klassevolle samenwerking tussen twee klassevolle artiesten, al overstijgt het eindproduct de verwachtingen niet.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Ski Aggu - “Friesenjung” (feat. Otto Waalkes)

Joost Klein mag op het gebied van ‘Hollanders met een hoek af’ de laatste twee jaar dan wel concurrentie hebben gekregen van…
AlbumsRecensies

KAYTRAMINÉ - KAYTRAMINÉ (★★★½): Aangename zomercocktail

Topartiesten die de handen in elkaar slaan om samen een nieuw project op te starten, het is een concept dat we de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack Harlow - Jackman. (★★★★): Krachtige comeback

De laatste jaren zat de roem en bekendheid van Jack Harlow in een stijgende lijn. Met singles als “What’s poppin”, “INDUSTRY BABY“,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.