Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brent Faiyaz – “Gravity” (feat. Tyler, The Creator)

Brent Faiyaz is een rijzende ster binnen hiphop en r&b. Sinds zijn verschijning op het lied “Crew” van GoldLink in 2017 duikt zijn naam steeds vaker op in playlists en discussies over wie the next big thing is. In de jongste jaren kwam de zanger dan ook op de radar van enkele groten der aarde te staan: hij stond wijlen Juice WRLD bij op diens laatste album voor zijn dood met de single “Demonz”, en in 2020 vervoegde hij Kanye West op 2Chainz’s single “Feel A Way”. Met vier eps en twee studioalbums is Brents repertoire al vrij lijvig, maar met zijn nieuwe single “Gravity” lijkt hij aan te kondigen dat er een uitbreiding op dat oeuvre zit aan te komen.

Voor “Gravity” werd de hulp van ongeleid projectiel Tyler, The Creator ingeschakeld. Op de tonen van een zweverig gitaarlijntje proberen de heren aan een fictief meisje duidelijk te maken dat ze geapprecieerd wordt, maar dat een relatie er toch niet in zit. Tyler stapt af van de huisstijl die op zijn plaat IGOR de norm was en vervangt zijn genepen zanglijntjes door zuivere rap, iets wat sommige fans toch gemist hebben. Het lied zorgt uiteindelijk voor een aangename luisterervaring, maar ontbreekt aan ingrediënten om wereldwijd hitlijsten te veroveren. Een klassevolle samenwerking tussen twee klassevolle artiesten, al overstijgt het eindproduct de verwachtingen niet.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
AlbumsFeatured albumsRecensies

DJ Muggs - Dies Occidendum (★★★½): Soundtrack van een transcendente reis

Als bezieler van het hiphop- en kunstcollectief Soul Assassins en man-achter-de-knopjes bij Cypress Hill verdient DJ Muggs al decennia zijn strepen in…
AlbumsRecensies

Yung Mavu - Luxury Denim (★★★★): Kwaliteit boven kwantiteit

Yung Mavu is al lang niet meer de tiener die voor de grap een Harry Potter-rap schreef. Toen de jonge rapper in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.