Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brent Faiyaz – “Gravity” (feat. Tyler, The Creator)

Brent Faiyaz is een rijzende ster binnen hiphop en r&b. Sinds zijn verschijning op het lied “Crew” van GoldLink in 2017 duikt zijn naam steeds vaker op in playlists en discussies over wie the next big thing is. In de jongste jaren kwam de zanger dan ook op de radar van enkele groten der aarde te staan: hij stond wijlen Juice WRLD bij op diens laatste album voor zijn dood met de single “Demonz”, en in 2020 vervoegde hij Kanye West op 2Chainz’s single “Feel A Way”. Met vier eps en twee studioalbums is Brents repertoire al vrij lijvig, maar met zijn nieuwe single “Gravity” lijkt hij aan te kondigen dat er een uitbreiding op dat oeuvre zit aan te komen.

Voor “Gravity” werd de hulp van ongeleid projectiel Tyler, The Creator ingeschakeld. Op de tonen van een zweverig gitaarlijntje proberen de heren aan een fictief meisje duidelijk te maken dat ze geapprecieerd wordt, maar dat een relatie er toch niet in zit. Tyler stapt af van de huisstijl die op zijn plaat IGOR de norm was en vervangt zijn genepen zanglijntjes door zuivere rap, iets wat sommige fans toch gemist hebben. Het lied zorgt uiteindelijk voor een aangename luisterervaring, maar ontbreekt aan ingrediënten om wereldwijd hitlijsten te veroveren. Een klassevolle samenwerking tussen twee klassevolle artiesten, al overstijgt het eindproduct de verwachtingen niet.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nas & DJ Premier - "Define My Name"

‘I don’t know how to start this shit’ zei Nas exact dertig jaar geleden, waarna hij een van de allerbeste hiphopalbums aller…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.