Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool – “On the Halfway Line”

De carrière van School Is Cool vloog met overtuiging uit de startblokken nadat de Antwerpse groep Humo’s Rock Rally won. Debuutplaat Entropology staat met blijvertjes als “Warpaint” nog steeds in het Vlaams collectief geheugen gegrift. De opvolger, het volwassene en experimentelere Nature Fear, kwam bij ons nog beter binnen, maar deed het commercieel een stuk minder goed. Dit lijkt de aanleiding geweest te zijn voor de nogal saaie mainstreampivot die drie jaar later onder de naam Good News verscheen.

Volgende week kunnen we ontdekken hoe album vier klinkt. Op basis van de reeds uitgebrachte singles zijn we niet zeker wat we moeten verwachten; voor “Close” had Johannes Genard duidelijk gevraagd aan Adam Granduciel of hij zijn huiswerk (“Red Eyes”) mocht kopiëren, terwijl de proggy folkrockescapades en euforische outro van “Things That Don’t Go Right” ons wel oprecht konden boeien. We waren dan ook geneigd om de ober te roepen en nog een glas van hetzelfde te bestellen, maar dat verzoek wordt met het nieuwe “On the Halfway Line” maar gedeeltelijk ingewilligd.

Het goede nieuws: er zit een degelijk nummer in “On the Halfway Line”, en het bouwt voort op de sound waarmee “Things That Don’t Go Right” ons ook voor zich won. Het weemoedig orgel dat de song draagt is om bij weg te dromen, en het explosieve refrein is best sterk. Ook het smaakvolle stukje gitaarsolo in de bridge houdt de spanning er succesvol in. Het nummer raakt ons echter wat kwijt tijdens de strofes, die niet bijster veel om het lijf hebben. Het resultaat is een song die naar ons gevoel net dat tikkeltje extra mist om echt indrukwekkend te worden.

“On the Halfway Line” is een goed nummer, maar overtuigt ons niet voor de volle honderd procent. Alsnog zijn we benieuwd of er op Things That Don’t Go Right, dat op 6 maart verschijnt, nog meer goed zal gaan. Je kan School Is Cool op 18 april in Trix aan het werk zien; de show in de AB Club op 24 april is reeds uitverkocht.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

28 februari 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief