Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single OPROER – “Captains”

De Aalsterse rakkers van OPROER zijn nog steeds bezig met hun grote charmeoffensief; na hun sterke passage op Humo’s Rock Rally vuren ze nu hun zesde single af uit het rijtje van negen. Het artwork is wederom sterk complementair met de muziek, want “Captains” gaat dobberend en bedeesd van start. Kapitein Dries zingt ingetogen over het al dan niet volgen van valse idolen en het bevaren van de juiste levensweg. Geen dansbaar ritme, surfrock of raprock deze keer, maar een recht voor de raap poprocknummer. Want ook al is de eerste helft van het nummer rustig, in de tweede helft volgt er een strakke solo van Tijl De Vis waar de nu al kenmerkende sound van de band als een windvlaag weer duidelijk de kop opsteekt.

“Captains” is eigenlijk tweedelig, want als toemaatje volgt nog “Captains, Pt. II”. Het gaat hier om een dronkemans piratenwijsje, begeleid met orgelgeluid en explosief einde. Dit is een aanstekelijk, kort nummer dat live als zeer sterke gimmick kan gezien worden. Bij elke nieuwe single komt OPROER uit een andere hoek op je af en blijven ze verrassen met variaties op hun rockformule. Met “Captains” houden ze het deze keer ietwat dichter bij huis, echter is dit een single die niet moet onderdoen voor andere Belgische gitaartoppers zoals The Sore Losers.

Facebook

28 februari 2020

About Author

Ik, Laurens Collier, muziekcriticus extraordinair


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief