Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Do Nothing – “Fits”

© Tom Morley

Do Nothing is wellicht het meest veelbelovende dat hun thuisstad Nottingham momenteel te bieden heeft. De vier hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten en zijn momenteel nog maar eens op tour, ditmaal in het voorprogramma van Marika Hackman. Hun livereputatie zorgde al voor een kleine hype en die zijn ze nu ook waar aan het maken. In december bracht de band pas hun vierde nummer “Lebron James” uit, maar de band gaat naar alle waarschijnlijkheid binnenkort met een eerste ep op de proppen komen. Ook “Fits” valt in de smaak en doet verlangen naar meer.

“Fits” start vlotjes en voelt van meet af aan vertrouwd in de oren. De drums zorgen voor een vlot tempo, terwijl de keys ons piekfijn naar het refrein brengen. Vanaf de chorus neemt Do Nothing nog eens extra vaart en trekt de groep een strakke geluidsmuur op. Frontman Chris Bailey doet ons met zijn vocale prestatie ditmaal denken aan Morrissey, wat gerust als een compliment gezien mag worden. Jammer dat “Fits” na iets meer dan drie minuten alweer gedaan is, want Do Nothing profileert zich andermaal als een veelbelovende band die op goede weg is naar de top.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Do Nothing @ Botanique (Witloof Bar): Net iets te veel gedaan

Eind juni kwam zowat geruisloos Snake Sideways, het debuut van Do Nothing, uit. De band uit Nottingham is al sinds 2018 singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Do Nothing - "Uber Alles"

Neen, het is geen bewerkte herrijzing van een Dead Kennedys nummer, maar de nieuwste single van Do Nothing. “Uber Alles” is tevens…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.