Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Do Nothing – “Lebron James”

© Tom Morley

Weltschmerz klonk al lange tijd niet meer zo goed als wat de heren van Do Nothing momenteel fabriceren. De band uit Nottingham heeft nog maar een schamele drie nummers op de teller, maar die waren ruimschoots genoeg om een diepe indruk op ons na te laten. Met hun verbitterd en pessimistisch wereldbeeld staan ze in fel contrast met de vrolijke boodschappen die ons elke dag om de oren worden slagen en net dat maakt dat de groep zo snel blijft hangen. De afgelopen maanden heeft de groep een aanzienlijk aantal shows gespeeld in hun thuisland, maar evenzeer in Nederland. Vandaag laat Do Nothing nog eens hun gitzwarte visie op ons los in de vorm van het nummer “Lebron James”.

Basketbal-fans moeten we direct teleurstellen, erg veel heeft “Lebron James” hier niet mee te maken ondanks een aantal kleine verwijzingen. De instrumentatie klinkt ditmaal iets monterder dan we van hen gewoon zijn en doet ons wat denken aan een combinatie van LCD Soundsystem en The Clash. Chris Bailey zorgt verder weer eens voor een beklijvende prestatie, die op het einde even zijn frustratie helemaal los laat. Ritmisch gezien zit “Lebron James” trouwens ijzersterk in mekaar en dat geeft het nummer een aanzienlijk tempo. Do Nothing breidt hun verbijsterende sterke collectie nummers verder uit met een vierde parel en wat zijn we al benieuwd naar hun eerste album!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Do Nothing @ Botanique (Witloof Bar): Net iets te veel gedaan

Eind juni kwam zowat geruisloos Snake Sideways, het debuut van Do Nothing, uit. De band uit Nottingham is al sinds 2018 singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Do Nothing - "Uber Alles"

Neen, het is geen bewerkte herrijzing van een Dead Kennedys nummer, maar de nieuwste single van Do Nothing. “Uber Alles” is tevens…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.