Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure – “Expressing What Matters”

Derde dag van de week, derde nieuwe single van Disclosure. Op die manier heeft het producersduo zich helemaal terug op de kaart gezet. Toch richten de broertjes zich met hun nieuwe nummers niet op de hitlijsten, maar op de grote clubs. Op “Ecstasy” bewezen ze nog dat dat ook zonder gastzanger lukt, maar gisteren zorgden ze samen met de Kameroener Eko Roosevelt nog voor één van de vrolijkste dansplaten van het jaar met “Tondo“. Ook vandaag krijgen we een gastartiest te horen en dat in de vorm van Boz Scaggs. Nu ja, gastartiest… Het nummer bevat samples van “Lowdown” van Scaggs. Niet meteen het bekendste nummer, maar de Amerikaan heeft als gerenommeerd bluesgitarist zijn strepen zeker verdiend in de jaren 70. Dat er dus een nieuwe plaat van Disclosure zit aan te komen, is nu wel duidelijk.

Net zoals Eko Roosevelt gisteren duidelijk zijn invloed had op “Tondo”, krijgen we vandaag de 70’s vibes van Boz Scaggs te horen. Dat is een groot deel natuurlijk dankzij de samples die gebruikt werden op het nummer, maar “Expressing What Matters” werd uiteindelijk een funky dansplaat die zeker op zichzelf staat. Een zwoele baslijn speelt de hoofdrol en de broertjes van Disclosure voegen daar dan nog eens de nodige dosis beats aan toe. Daardoor werd dit nummer er wederom eentje om los op te gaan. In de opbouw kondigen de trompetten zich al wat aan, maar meer naar het einde wordt hun rol belangrijker. Met meer dan vier minuten op de teller, gebeurt er jammer genoeg wel iets te weinig om memorabel te worden. Daardoor is “Expressing What Matters” het minste nummer dat we deze week al te horen kregen, maar de concurrentie was natuurlijk wel sterk. De single zal ongetwijfeld voor een feestje zorgen in de live-set, maar een hit zal het niet worden.

Op donderdag 2 juli speelt Disclosure op Rock Werchter en dat wordt ongetwijfeld een groot feest!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "Waterfall" (feat. RAYE)

Sinds Disclosure in de zomer van 2020 zijn grote comeback maakte, ontbrak het niet aan nieuwe muziek. Integendeel, op een kleine twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "Happening"

Exact 24 uur geleden luidde Disclosure zijn comeback in met “In My Arms” en nu zijn de broertjes alweer terug op opnieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "In My Arms"

Na een paar jaar stilte had het vorig jaar de comeback door de grote poort moeten worden voor de broertjes van Disclosure….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.