Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure – “Tondo” (feat. Eko Roosevelt)

De broertjes van Disclosure zijn uit hun winterslaap ontwaakt en dat maken ze duidelijk door op twee dagen tijd evenveel singles de wereld in te sturen. Gisteren was dat met “Ecstasy” nog een nummer zonder gastzanger, maar vandaag neemt de Kameroener Eko Roosevelt de zang voor zijn rekening. In het rijtje met klinkende namen als London Grammar, The Weeknd, Lorde of Khalid, is Eko niet meteen degene die het meest bekend in de oren klinkt. Desondanks drukt hij wel zijn stempel op het nummer en is de toon voor album nummer drie gezet. Waar Disclosure gisteren met hun vijf minutenlange dansplaat op de grotere clubs mikte, lijkt het duo op dat elan verder te zweven, want de dansvloer zal ongetwijfeld volstaan als “Tondo” op de setlist staat.

Op “Tondo” zorgt Disclosure ongetwijfeld voor één van de vrolijkste danceplaten van het jaar. De Afrikaanse invloeden van Eko Roosevelt zijn vanaf de eerste seconde voelbaar tot in elke spier van je lichaam, want het is instant onmogelijk om stil te blijven zitten. Na een korte intro grijpt een extreem aanstekelijke baslijn je meteen bij de keel. Als daar dan nog eens een catchy gitaartje, exotische percussie en wat trompetten bijkomen, is het hek van de dam. De Afrikaanse gezangen zorgen voor een zomerse sfeer en het is bijna onmogelijk om geen lach op je gezicht te krijgen. Het tempo ligt lekker hoog en dan moet de trompetsolo nog komen. Die solo bouwt dan op naar een grote vreugde-explosie als alles nog eens uit de kast gehaald wordt voor het laatste refrein. Disclosure is aan een nieuw tijdperk begonnen, en hoe!

Op donderdag 2 juli speelt Disclosure op Rock Werchter en dat wordt ongetwijfeld een groot feest!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

677 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Disclosure - ENERGY (★★★): Net iets te weinig energie

  De broertjes Lawrence waren aan het begin van vorig decennium niet weg te denken uit de hitlijsten, waarbij ze housemuziek verzoenden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "Birthday" (feat. Kehlani & Syd)

Ze leken even van de aardbol te zijn verdwenen, maar sinds begin dit jaar zijn de broertjes van Disclosure weer boven water…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "Douha (Mali Mali)" (feat. Fatoumata Diawara)

Op slechts enkele maanden tijd hebben de broertjes van Disclosure zich helemaal terug op de kaart gezet. Het is niet dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.