Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jordana ft. MELVV – “Crunch”

Jordana Nye is nog maar negentien lentes jong, maar maakt muziek alsof ze het al heel haar leven doet. Ze begon ermee zoals bijna elke jonge opkomende band dat vandaag de dag kan; op haar slaapkamer. Via SoundCloud raakte haar muziek verspreid en tegenwoordig bereikt ze een steeds groter wordend publiek. De Amerikaanse maakt aanstekelijke dreampop en is tegenwoordig druk in de weer met haar debuutplaat die er volgende maand aankomt. Daarvan konden we enkele weken geleden al een eerste keer proeven toen ze “Signs” op de wereld los liet. Het nummer klonk nog redelijk poppy, maar op haar nieuwste exemplaar “Crunch” gaat het er al wat steviger aan toe.

“Crunch” komt uit de startblokken dankzij een drum en baslijn, die het tempo redelijk hoog leggen voor een dreampop-nummer. Dankzij de elektronische effecten op de instrumenten en de op momenten nonchalante zang, klinkt het soms allemaal wat melancholisch, maar als de elektrische gitaar erbij komt, horen we toch een furieus kantje van Jordana. Die gitaar krijgt, hoe verder het nummer vordert, een belangrijkere rol en tegen het einde zelfs een solo. Op “Crunch” gaan pop en rock hand in hand samen en daar zijn we toch wel wat van onder de indruk. Jordana is goed bezig om een stevige debuutplaat neer te zetten, waarop genres geen prominente rol lijken te gaan spelen.

Jordana’s debuutplaat Classical Notions of Happiness ligt vanaf 27 maart in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

25 februari 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief