Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gordi – “Sandwiches”

Na “The Cost“, een single die de Australische zangeres uitbracht naar aanleiding van de bosbranden in haar thuisland, doorbreekt Gordi nu écht de stilte met “Sandwiches”. In 2017 verscheen haar prachtige debuutalbum Reservoir en deze nieuwe single doet ons alvast dagdromen over een vervolg daarop. De artistieke keuzes die gemaakt zijn op “Sandwiches”, liggen alvast mooi in het verlengde van het debuut met daarbij een mooie evolutie die we ook wel volwassenheid noemen.

Voor deze nieuwe single werkte de Australische samen met het producersduo achter Bon Iver en dat verbaast ons geen seconde bij het luisteren naar “Sandwiches”. De inspiratie voor het nummer vond Sophie Payten dicht bij huis, namelijk bij het overlijden van haar grootmoeder. Reden te meer om “Sandwiches” dan ook in haar thuisstad Canowindra op te nemen en er meteen een mooie videoclip bij te maken. ‘We made sandwiches and then they said you’d left’ klinkt niet meteen als rozengeur en maneschijn en toch gaat er een zekere warmte en vertrouwdheid uit van het nummer, al kunnen we dat laatste ook toeschrijven aan de vocalen van Gordi die we uit duizend zouden herkennen. Bijna vier minuten lang worden we meegenomen door een plakboek aan herinneringen waarbij de gitaarpartij ons op het juiste pad houdt.

Gordi staat deze week in het voorprogramma van Bear’s Den en gaat daarna op tour door Noord-Amerika met Of Monsters And Men.

Facebook / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi - "Broke Scene"

In de zomer van 2020, een periode gekenmerkt door isolement en introspectie, verscheen de tweede langspeler van Gordi. Our Two Skins wist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi - "Way I Go"

De Australische Sophie Payten koos niet de meest ideale periode om haar tweede langspeler uit te brengen. Gelukkig voor de plaat werd…
InstagramLiveRecensies

The Tallest Man On Earth @ Het Depot: De mooiste, in het zweet badende man ter wereld

Het was alweer geleden van 2019 dat The Tallest Man On Earth neerstreek in België. Kristian Matsson stelde toen zijn laatste album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.