Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Cuts & Bruises – “Ghosting”

De jongelingen van Cuts & Bruises zijn groentjes binnen de Belgische muziekscene. Ze leerden elkaar kennen op de lokale muziekschool en sinds april 2019 rockt de vijfkoppige Aarschotse band er op los. De eerste maanden werden gevuld met optredens in lokale jeugdhuizen en cafés, waarbij het dak er ongetwijfeld keer op keer af ging. Op 22 februari kwam hun eerste single “Ghosting” uit en daarmee probeert de band zich voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst, op de kaart te zetten.

De twintigers brengen een mix van noiserock en grunge, waarbij een simpele maar stevige baslijn de basis vormt. Dat is ook het geval bij de nieuwe single. Hoge gitaarsnaren verzorgen de rustige intro, maar eens de basdrum weerklinkt, schiet het tempo de lucht in. De gitaarlijn is niet al te ingewikkeld, maar dat is geen drama aangezien schreeuwerige vocals het nummer voorzien van wat extra pit. “Ghosting” duurt een kleine vijf minuten, wat toch iets te lang is. Een kortere, strakkere versie was beter geweest.

Voorlopig heeft Cuts & Bruises nog geen nieuwe optredens aangekondigd. Op een eerste echte zaalshow is het ook nog wachten.

Facebook

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Inhaler @ Ancienne Belgique (AB): Brussel in extase

Inhaler is een graag geziene gast in ons Belgenlandje en die liefde moet wel wederzijds zijn, want de Ierse band houdt hier…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Peuk - Escape Somehow (★★★★): Oorwassing van jewelste

Onze Limburgse versie van Nirvana met een scheutje Pixies en Sonic Youth geeft ons sinds 2019 al enkele schoppen onder de kont….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Inhaler - Cuts & Bruises (★★★★): De stap naar volwassenheid

We zouden het bijna vergeten, maar het debuutalbum van Inhaler is nog geen twee jaar oud. Intussen ontpopte de band zich tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.