Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave – “Toking, Dozing”

Nederlands psych-pop duo Feng Suave is terug van nooit helemaal weggeweest! Daniël Schoemaker en Daniël de Jong combineren indie bedroom pop met 70’s invloeden en gooiden hoge ogen toen ze in 2017 hun self titled debuut-ep aan de wereld presenteerden. Nummer “Sink Into The Floor” werd opgepikt door enkele indiekanalen en werd ondertussen al miljoenen keren beluisterd. Ook Iggy Pop en Khruangbin uitten zich als fan en het duo begon aan een lange reeks optredens (met vorig jaar een felgesmaakte passage in de AB Club). Sindsdien kregen we, op stand alone single “Venus Flytrap” na, niets nieuws meer te horen. Daar komt deze zomer weliswaar verandering zin, want Daniël en Daniël hebben hun vervolg-ep, Warping Youth, klaar waarop ze hun bedroom sound zullen inruilen voor ‘een meer organische en klassieke sound’. “Toking Dozing” is daarvan een eerste single.

De band noemt het zelf een nummer waarin ze ‘de drastische vernietiging van de planeet betreuren. Er gebeuren allerlei erge dingen in de wereld, maar uiteindelijk geven mensen alleen om de dingen die hen direct raken. They’re just toking, dozing.’ Groene jongens. Al laat die urgente boodschap zich niet meteen horen. Wat krijgen we wel? Een zomerse sound, catchy backing vocals en een opgewekte gitaar die ons geweten eerder lijken te sussen, maar misschien is dat net het hele punt. Alleszins een fijn weerzien. Hopelijk licht Feng Suave snel weer een tipje van de sluier.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

21 februari 2020

About Author

Matilde Meertens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief