Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Use Knife – “Tropentarn”

© Arian Christiaens

Twee singles. Dat is alles wat de gloednieuwe Belgische band Use Knife nodig heeft om hun eigenwijze identiteit aan de man te brengen. “Tropentarn” is het titelnummer van de debuut-ep die ze zullen uitbrengen in maart 2020. Dat wordt meteen iets om naar uit te kijken als de rest van het album dezelfde lijn volgt als “Tropentarn”. 

“Tropentarn” is niet voor gevoelige luisteraars, want door de alien-achtige deuntjes in het refrein en duistere tekst, krijg je het bijna benauwd. Perfect dus om snoeihard door je boxen (of koptelefoon) te laten knallen en kwaad kijkend rond te lopen, fietsen, rijden, zweven, … met camouflagepak. Want fun fact: Tropentarn is het specifieke camouflagepatroon van de Duitse krijgsmacht. Misschien heeft Duitsland volgens Use Knife iets te maken met ‘the way the world ends’. Dat zijn de woorden die ettelijke keren worden herhaald in elke strofe en nog urenlang nazinderen in je hoofd. Swat, de mannen van Use Knife weten er duidelijk hun weg mee, met de knopjes van hun machinerie. 

Wat het genre betreft, mogen we niet alles dat ook maar een spoor van een synthesizer bevat, meteen over dezelfde kam scheren en bestempelen met ‘new wave’. Toch verdient het een eervolle vermelding, en zeker als je weet dat Use Knife bij hetzelfde label hoort als Whispering Sons. 

Facebook / Instagram

20 februari 2020

About Author

Cecile Van Roeyen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief