Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne ft. Post Malone – “It’s A Raid”

The Prince of Darkness heeft sinds dat hij een definitief punt zette achter Black Sabbath niet bepaald van een rustig pensioentje genoten. Hij zal in 2020 het tweede deel van uitgebreide afscheidstournee ‘No More Tours II’ volbrengen. Op zijn gezegende leeftijd van 71 jaar kunnen zo’n vijftig shows rond de hele wereld al tellen. Vorig najaar kwam Osbourne nog eens met zijn eerste nieuwe solowerk in bijna tien jaar. De nieuwe singles “Under The Graveyard” en “Straight To Hell”  klonken stevig, origineel en over het algemeen veelbelovend. Nu brengt Ozzy nog een laatste single uit voor we het nieuwe album Ordinary Man morgen kunnen horen, en dat met een van zijn nieuwe muzikale vrienden. Post Malone gaf Ozzy Osbourne al een plaatsje op zijn laatste release Hollywood’s Bleeding. “Take What You Want” werd op z’n zachts gezegd wel met gemixte commentaren ontvangen.

Dit keer is niet melancholische hiphop en ook niet echt heavy metal dat de twee heren voorschotelen. Ozzy en Posty gaan opvallend genoeg voor een dosis hoog energieke punk in deze nieuwe samenwerking. Bij de eerste fuzzy noten lijkt het te gaan over een nieuwe single van pakweg SONS. Maar dan schreeuwt Ozzy Osbourne ineens ‘It’s a raid!’ en zijn we vertrokken. De mix zit overvol met schroeiende gitaren en bassen; heel druk, heel vurig en stevig zou een understatement zijn. Alsof er een soort crazy train recht door je luidsprekers komt gevolgen. Na een strofe van Ozzy, een lijntje tekst van Post Malone en een zeer uptempo refrein wordt even op de rem geduwd voor een groovy breakdown. “It’s A Raid” eindigt terug in snel tempo met nog eens een paar explosieve gitaarsolo’s, het laatste vuurwerk dat overbleef na Nieuwjaar is bij deze afgestoken. Een harde derde single met opvallend veel karakter.

Post Malone en Ozzy Osbourne lijken er klaar voor om een van de meer opvallende muzikale duo’s van het nieuwe decennium te worden.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ozzy Osbourne - Ordinary Man (★★★★): Geen gewone man

Voor een man van 71 die meer seks, drugs & rock ‘n’ roll heeft gezien dan goed is voor een mensenleven, is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Ordinary Man" ft. Elton John

Ozzy Osbourne en Elton John, wat hebben die oude rotten nu met elkaar te maken? Het zijn allebei iconen die de rockgeschiedenis…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Straight to Hell"

Er zijn individuen die Ozzy Osbourne nu kennen door zijn eigenaardige samenwerking met Post Malone. Gelukkig is hij voor de meeste mensen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.