Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd – “After Hours”

The Weeknd is overduidelijk goed gestart aan zijn nieuw brainmelting psychotic chapter. De man zweeft tussen r&b en pop en weet daardoor telkens een groter publiek aan te spreken. De laatste jaren was de Canadees een beetje van het strijdtoneel verdwenen, maar met zijn nieuwe nummers “Blinding Lights” en “Heartless” nestelde de starboy zich in een mum van tijd terug bovenaan in de hitlijsten. Afgelopen weekend vierde de Canadees zijn dertigste verjaardag, wat hij vierde met details over zijn vijfde langspeler. Die zal After Hours gedoopt worden. Het belooft nog een goeie maand te duren voor we de plaat te horen krijgen, maar de titeltrack krijgen we vandaag al cadeau.

“After Hours” duurt maar liefst zes minuten en, laten we eerlijk zijn, zo gigantisch veel gebeurt er niet. Het nummer klinkt vooral heel mysterieus. Op de achtergrond krijgen we donkere beats en een onheilspellende sample te horen, die doet denken aan “Intro” van The xx. Op The Weeknd’s stem staat heel wat galm, waardoor die wel perfect in het thema past. Na een goeie twee minuten komt er eindelijk wat tempo in het nummer. De beats versnellen en het geheel neigt wat meer naar de poppy kant, hoewel het gangstergehalte aanwezig blijft. De Canadees haalt weer serieuze hoogtes met zijn stem en daar wordt op het einde van het nummer gebruik van gemaakt. Alle instrumenten vallen weg, maar de zang gaat nog een minuutje alleen verder. “After Hours” had meerdere luisterbeurten nodig voor we het echt konden appreciëren, maar uiteindelijk past het wel perfect binnen de wereld van The Weeknd.

After Hours zal vanaf 20 maart in de rekken liggen. Op 26 oktober stelt The Weeknd die plaat voor in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

677 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ariana Grande - Positions (★★½): Seks klonk nog nooit zo hetzelfde

Ariana Grande lijkt geen uitschakelaar te hebben. Voor het derde jaar op rij brengt de Amerikaanse zangeres een album uit en en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & The Weeknd - "Over Now"

Het zou geen schande zijn om The Weeknd een van dé artiesten van 2020 te noemen, want Abel Tesfaye was werkelijk overal….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle JUN8 - "Fall into Dreams"

Nog geen maand na “I Wanna Know”, het nieuwste nummer van de Britse rockgroep The Hunna, brengt bassist Junate Angin (JUN8) zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.