Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd – “Heartless”

The Weeknd

The Weeknd is helemaal terug van weg geweest met een nieuwe fase die hij gisteren aankondigde op zijn sociale media als ‘A new brain melting psychotic chapter‘. Het was een jaartje wachten op nieuwe muziek, na het controversiële album My Dear Melancholy, over zijn heartbreak met Selena Gomez. De Canadese singer-songwriter herinneren we ons wellicht allemaal van de alom bekende pop/r&b nummers “Starboy”, “Can’t Feel My Face” en “Call Out My Name”. The Weeknd weet hoe hij hits kan scoren, en heeft er wellicht wéér een te pakken

Met “Heartless” houdt Abel Tesfaye vast aan wat we van hem, als zijn persona The Weeknd, kunnen verwachten. Het nummer gaat over liefde, seks, drugs en geld, maar heeft opnieuw een gebroken, melancholische ondertoon. Zijn woelig liefdesleven is dan ook telkens breed uitgesmeerd in de Amerikaanse media, waardoor we kunnen zeggen dat dit zijn signature is geworden. De sound van het nummer ligt meer in lijn met zijn album Starboy, waarin hij meer met beats en trapinvloeden experimenteert, dan het gevoelige en melodische My Dear Melancholy,. Een nummer met een hoger gangstergehalte dus.

Wij zijn alvast heel benieuwd naar hoe zijn nieuwe album er gaat uitzien!

Facebook / Twitter / Website

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LEISURE - "Above Me"

Wie nog afkoeling zoekt voor de bloedhete avonden de komende tijd, heeft met de nieuwe single van LEISURE sowieso een ontspannende cocktail…
LiveRecensies

Pitou @ Cultura Nova (Spiegeltent): Pure pracht

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.