Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Lanegan – “Skeleton Key”

Mark Lanegan combineerde op zijn vorige album Somebody’s Knocking grunge met eighties electronica, wat niet helemaal in de smaak viel. Hij brengt nu “Skeleton Key” uit, de eerste single van zijn nieuwe album Straight Songs Of Sorrow, wat een verlengde wordt van zijn autobiografie ‘Sing Backwards and Weep’, die binnenkort ook uitkomt. Eerst kwam het boek uit zijn pen gevloeid, en nadien volgden de nummers als een tweelingzusje van de zinnen op papier. Aan die nummers werkten overigens niet de minsten mee. Partner in crime Greg Dully, Jack Irons, Martyn LeNoble, Ed Harcourt, Jack Bates van Smashing Pumpkins, Warren Ellis van The Bad Seeds, Adrian Utley van Portishead en John Paul Jones zijn stuk voor stuk te horen.

Lanegan gaat back to basics met een meer akoestische sound, en dat schemert ook al door op “Skeleton Key” met een akoestische gitaar die onder Lanegans rauwe stem pingelend een tegengewicht voor de synths vormt. Een nummer kan niet beter een spiegel voorhouden dan met ‘ugly, I’m so very ugly’. Een slepende zelfreflectie die zeven minuten dreunend doorgaat en – ondanks de synths – meer klinkt als het oudere werk van Lanegan.

Straight Songs Of Sorrow komt uit op 8 mei. Op 9 en 10 mei cureert Lanegan (voor het eerst in zijn leven) twee avonden in de Ancienne Belgique. Hij speelt Bubblegum uit 2004 elke dag integraal en neemt telkens een indrukwekkende lijst aan gasten mee. (Combi)tickets zijn hier te koop.

Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…
AlbumsRecensies

Cult of Luna – The Raging River (★★★½): Sleutel-ep met grote gastbijdrage

Na ruim twintig jaar en acht albums staan de Zweedse heersers van Cult of Luna aan de absolute top van de sludge…
AlbumsRecensies

Mark Lanegan – Straight Songs of Sorrow (★★★★): De plaat is beter mét het boek

Geen betere periode dan een coronacrisis voor een album getiteld Straight Songs Of Sorrow. Met die zorgwekkende titel verwijst Mark Lanegan naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.