Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Coach Party – “Breakdown”

Voor jonge bands is het soms wat moeilijk om door te breken bij het grote publiek, maar voor Coach Party zou dat geen probleem moeten zijn. De Britse band tekende onlangs bij Chess Records, waar ook onder andere Jungle en Wolf Alice onder contract staan. Met die laatstgenoemde kunnen we Coach Party misschien wel het best vergelijken. Dat bewees de band met hun debuutsingle “Oh Lola” door verschroeiend uit de startblokken te schieten. Rechttoe rechtaan gitaarmuziek die je meteen bij de keel grijpt en terwijl ook nog eens catchy klinkt en blijft hangen; het is de succesformule die de band gebruikt en die pakt ook goed uit op hun tweede single “Breakdown”.

Het nummer klinkt op het eerste gehoor misschien niet zo furieus, maar schiet ook stevig uit de startblokken met een leuke gitaar. Dankzij de hey’s in de refreinen lijkt “Breakdown” een echt anthem te kunnen worden. Hoe verder het nummer vordert, hoe prominenter de rol van de gitaren wordt, tot er dan uiteindelijk – hoe kon het ook anders – een akoestische breakdown volgt. Het tempo en de intensiteit verdwijnen even, maar dan knalt het nummer terug op gang. Gitaarriffs, drums en geschreeuw vliegen ons om de oren. Hoewel het er soms stevig aan toe gaat, is het Coach Party weer gelukt om een catchy touch toe te voegen aan het nummer, waardoor het makkelijk blijft hangen. De nummers van de Britten gaan alvast in stijgende lijn en hopelijk gebeurt dat weldra ook met hun carrière.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1013 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "FLAG (Feel Like a Girl)"

Er zijn genoeg levende bewijzen die aantonen dat het niet simpel is om door te breken als band in het Verenigd Koninkrijk,…
AlbumsRecensies

Coach Party - After Party (★★★★): Euforische energie-explosies vol zelfmedelijden en vastberadenheid

Het is ondertussen dik anderhalf jaar geleden dat we kennismaakten met Coach Party; een viertal, bestaande uit twee vrouwen en twee mannen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "Everybody Hates Me"

In 2020 verdronken we haast in singles van Coach Party. Niet dat we dat erg vonden, want het Britse poprockcollectief is een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.