Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor – “Gospel For A New Century”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als je het over de man met de naam Yves Tumor wilt hebben, ben je wel even zoet want er valt heel wat over te zeggen. Niets wat met hokjes te maken heeft alleszins, Yves Tumor heeft een geheel eigen universum gecreëerd en experimenteert evenveel met elektronica als dat hij van onderbroek wisselt. Drie langspelers staan op de teller, een vierde is onderweg. Een nieuw voorsmaakje van de Amerikaanse producer verscheen vandaag. 

De eerste reactie die “Gospel For A New Century” teweeg brengt, is het checken van onze pc, maar de haperingen vormen gewoon onderdeel van Tumors creatie. Niet alleen het begin van het nummer, maar ook de titel zet ons gedeeltelijk op het verkeerde been: van een gospel sound is weinig te bespeuren, maar dat hoeft ook niet. De muzikale duizendpoot laat ons namelijk al van het lekkers van een hoop andere stijlen smullen. Psychedelisch, frivool, donker, pop of electronica… we vinden het er allemaal in terug en dus is één begrip kiezen bijzonder lastig. Wat we wel met zekerheid horen, is vernieuwing en experimentatie. Met zijn typerend lef kunnen we ons dan weer volledig vinden in ‘for a new century’, want dit nummer is hopelijk zoals het album een blijver.

Benieuwd om deze naar eigen zeggen loeiharde cyberpunkduivel live te aanschouwen? Op 30 mei komt hij de Gentse Vooruit onveilig maken. Heaven to a Tortured Mind komt uit op 4 april.

Facebook / Twitter

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yves Tumor - Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume (Or Simply, Hot Between Worlds) (★★★★): Rusteloze creatieveling drijft zichzelf in het nauw

Wat betreft retro terug modern en fris laten klinken, zijn er maar weinigen die hun stiel zo vastberaden uitoefenen als Yves Tumor….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor - "Echolalia"

Saai zal het bij Yves Tumor niet zo snel worden. De excentrieke artiest werd geboren in Florida, maar woont nu al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.