Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Binnendingen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nederlands fenomeen MEROL is er weer! Nog geen maand na haar nieuwste single “Slippertje” heeft de zangeres van “HOU JE BEK EN BEF ME” en “LEKKER MET DE MEIDEN” nieuwe muziek klaarstaan. Merel Baldé dook in 2018 voorzichtig op in Nederland maar heeft intussen de volledige Lage Landen in haar ban. Met synthpop uit de vaporwave-stroming en een zachte, hoge stem recht uit de hemel weet MEROL fans van alle leeftijden te bekoren. Toch stampt de 29-jarige tegen heel wat heilige huisjes: ze zingt op een heerlijk onomwonden manier over allerlei onderwerpen, en seks is daar vaak één van.

Maar niet altijd. “Binnendingen” is zo’n uitzondering, waarin een voorstel om elkaars rug te krabben de meest opwindende lyrics zijn. Voor de rest gaat het nummer over lekker knus binnen dingen doen, zonder je daarbij iets van de buitenwereld aan te trekken. Zeer toepasselijk nu we twee weken lang geteisterd zijn geweest door stormen, maar ook wanneer je niet binnen schuilt kan het nummer je gemakkelijk opfleuren. Het refrein na de eerste keer meezingen wordt moeilijk met de overdreven tussenrijm ‘beetje dingen, dingen zingen, zinge lingen, lekker binnen, kleine dingen, grote dingen, beetje binnen, binnendingen’, maar gelukkig volgt daarna een vrolijk gefluit dat zich meteen een weg naar je langetermijngeheugen baant.

Hou de site van MEROL in de gaten om op de hoogte te blijven van optredens in de buurt, al lijkt het erop dat ze niet gauw naar België zal komen.

Facebook / Instagram / Spotify / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

17 februari 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief