banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Slippertje”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als de naam MEROL geen belletje doet rinkelen, zal haar hitje “HOU JE BEK EN BEF ME” je geheugen wel opfrissen. Of misschien “LEKKER MET DE MEIDEN”? Merel Baldé verscheen in 2018 plots op het toneel met haar opmerkelijke eighties synthpop. Wat haar onderscheidt van de menigte, is haar tekstuele creativiteit. Zonder gêne zingt ze over allerlei taboe-onderwerpen, die vooral zo aanstootgevend klinken omdat ze uit de mond van een vrouw komen, en dat nog eens in onze moedertaal.

Op haar recentste ep Superlatief leek de creativiteit echter grotendeels uitgeput te zijn, of misschien zeggen de nummers ons minder nu het nieuwe eraf is. Ook in dit “Slippertje” ontbreken de rake lyrics die we van haar verwachten. De herhaling van ‘Ik heb mijn stoute slippers aangedaan en ben een slippertje begaan’ is te voor de hand liggend en niet ad rem genoeg. De muzikale vibes zitten daarentegen wel goed. Leuk weetje: ze schreef het nummer voor het Mauritshuis in Den Haag over het schilderij ‘Mars en Venus betrapt door Vulcanus’ van Joachim Wtewael uit 1601. Daarmee volgt ze Spinvis op, die eerder al “Parel” schreef voor het promoproject van het museum.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Spinvis @ Ancienne Belgique (AB Box): De warmste koelbloedigheid

Het zeskoppige Spinvis een podium zien bestijgen, is als in de herfst thuiskomen in een sfeervol verlichte living, bij oude bekenden die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "vol"

De hersenpan van de Nederlandse MEROL lijkt wel overuren te draaien, want ze brengt vandaag nog maar eens een gloednieuwe single uit….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Juliet - "Content"

Juliet is het soloproject van Julia Schellekens. De Nederlandse studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en is ook gevestigd in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.