Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy – “Goodnight”

© CPU – Tuur Penninckx

Vroeger stond Nick Murphy nog bekend onder zijn artiestennaam Chet Faker, maar sinds een aantal jaar doet de man zijn ding onder zijn eigen naam. Dat betekende meteen ook een verademing voor zijn muziek, want na hitjes als “Talk Is Cheap” en “Gold” ging Nicks muziek wat experimenteler klinken. Zijn recentste album Run Fast, Sleep Naked werd in elk geval al een klein meesterwer, wat hem dan ook een pak meer fans opleverde. De keerzijde van de medaille was natuurlijk de hoge druk en stress die daarbij kwam kijken. Daarom trok de Australiër zich onlangs even terug in een verlaten kerkje en verwerkte hij zijn gevoelens aan de hand van muziek, wat uitmondde in het zweverige “Blood And“. Het deed Nick duidelijk deugd, want op “Goodnight” is hij weer helemaal de oude.

Het is opnieuw de piano die een belangrijke rol speelt op het nieuwste exemplaar van Nick Murphy, al krijgt die hier en daar wel een elektronische touch. De man klinkt rustgevend dankzij zijn zeemzoete stem. In de refreinen gaat hij daarmee serieus de hoogte in en krijgen we wat elektronische flarden op de achtergrond te horen. Hierdoor wanen we ons bijna op een rustig meer midden in de Amerikaanse bossen bij maanlicht. Heel ingewikkeld wordt “Goodnight” nooit, maar het is net in het simplistische dat de kracht van dit nummer ligt. Nick Murphy is heer en meester in het creëren van een bijna hemelse sfeer en daar mag hij maar al te trots op zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1576 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “It Could Be Nice”

De laatste jaren waren we getuige van de wispelturigheid van Nicholas James Murphy. De Australiër pingpongt als muzikant regelmatig tussen zijn pseudoniem…
InstagramLiveRecensies

Chet Faker @ OLT Rivierenhof: Goedgekeurde gedaante

Chet Faker (fka Nick Murphy (fka Chet Faker) (fka Nick Murphy (fka Chet Faker))). Zo ziet een summiere schets van de gedaanteverwisselingen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nick Murphy & The Program - Take In the Roses (★★★): De grijze zone

Een vijftal jaar geleden maakte een nobele onbekende Australiër furore onder het alias Chet Faker. Onder meer de ep Thinking in Textures…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.