Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “Our House (The Mess We Made)”

© CPU – Toon Miermans

Na drie nieuwe nummers vorig jaar, sturen de jongens van You Me At Six er vandaag nog eentje de wereld in: Our House (The Mess We Made). De carrière van deze Engelse rockband begon in 2004 met het nummer We Know What It Means to Be Alone. Nadien bleef het even stil tot 2007 en sindsdien heeft de band ons nooit meer al te lang laten wachten op nieuw materiaal.

Na zes rockalbums lijkt You Me At Six met hun nieuwe single toch een beetje een andere weg in te slaan. Het nummer is meer elektronisch en minder rock dan we gewend zijn van de groep. In het begin heb je niet meteen een gevoel van herkenning, maar het refrein komt dan weer wel dichter bij wat we gewend zijn van de jongens. Desondanks dit heeft het nummer wel een dieperliggende, actuele betekenis. De band zal namelijk alle opbrengst van “Our House” doneren aan WIRES Australian Wildlife Rescue Association. De metafoor achter de teskt ‘Our house is on fire’ wordt dan ook meteen duidelijk. Ook de rest van het nummer krijgt hierdoor een diepere betekenis. Inspiratie voor werd hier dus gehaald uit de klimaatverandering en de jeugd die overal ter wereld op straat komt.

Info of data voor een nieuw album hebben we nog niet gekregen, maar met deze single kunnen we enkel hopen dat we ons binnenkort aan meer mogen verwachten.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Framan - "My Weekly Overdose"

Framan ontpopt zich als nieuw talent van Belgische bodem. Deze eenmansgroep bestaande uit Arno Geers maakt al vele jaren muziek, o.a. in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genghis Tron - "Pyrocene"

Dubbel onverwacht mag je deze terugkeer van Genghis Tron wel noemen. Ten eerste komt de band terug na een hiaat van 10…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “I Want Out”

Begin dit jaar bracht Danko Jones een ode aan het meest onderschatte tijdperk van een zo al onderschatte groep: hij showde een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.