Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Snakes – “I Shall Be Free”

Deze post-hardcore band bestaat uit ervaren rotten en is voor de liefhebbers van het genre geen onbekende. Met bands als Drive Like Jehu en Rocket From the Crypt achter hun conto is Hot Snakes al een tijdje bezig met naam en faam te maken. Met deze band doen ze ook al mee sinds 1999, en ondanks een onderbreking van 6 jaren doet Hot Snakes ook aardig mee aan de top van het genre. Met het laatste album van 2018 Jericho Sirens deed het alleszins een aardige worp naar het absolute meesterschap.

Op dat elan doen ze met dit nummer gewoon verder. Midtempo vertrekt dit nummer, en zoals zo vaak wordt het afgewerkt rond één ritme en rond één goed uitgewerkte gitaarriff. Misschien wel een vreemde keuze van single, omdat het niet direct een oorworm heeft en zo anders klinkt dan hun vorige single “Six Wave Hold-Down”. Daarom zeker geen slechter nummer, maar om zo nieuwe zieltjes te winnen is het een gedurfde keuze. Er bestaat ook de mogelijkheid dat ze gewoon niet zo vlotjes meer willen klinken.

“I Shall Be Free” is de tweede single na het vlottere en meer logische “Checkmate” van hun onbekende volgende plaat. Het doet ons raden wat de nieuwe plaat gaat brengen en we vermoeden dat er verder gegaan wordt op wat ze deden, maar dan toch net ietsje anders.

Bandcamp / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hail The Sun - "Parasitic Cleanse"

Hail The Sun is een Amerikaanse post-hardcore band die ook elementen uit math rock, screamo en progressive rock vertoont. Na de release…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single Gulfer – ‘’Heat Wave’’

  Afgelopen decennium blies er een frisse wind door het mathrockgenre. Bands als Delta Sleep en TTNG kwamen met een meer toegankelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.