Albums, Recensies

Pop Smoke – Meet The Woo 2 (★★★½): Duistere drill uit New York

Het gaat snel voor de 20-jarige Bashar Jackson, beter bekend als Pop Smoke. Afgelopen zomer bracht hij zijn langverwachte debuut Meet The Woo uit. Sindsdien is hij een van de toonaangevende artiesten in de drillscene. Intussen werkte hij al samen met Travis Scott, Skepta en Nicki Minaj en is hij een van de rising stars in 2020. Met zijn nieuwe album Meet The Woo 2 bevestigt hij alleen maar zijn talent. Je mag je verwachten aan een half uur vol pompende beats en duistere verses.

Pop Smoke wil zijn succesformule verderzetten en dat hoor je ook wanneer je naar Meet The Woo 2 luistert. De beats zijn vaak donker met harde kicks die ervoor zorgen dat je niet kan stilzitten. In de verses van Pop Smoke hoor je dan weer woede en agressie; maar tegelijkertijd ook een bepaalde vorm van rust.

Met “Invincible” zet hij zo meteen de toon voor de rest van het album. Een droevige viool in combinatie met zware bassen en kicks brengen het adrenalineniveau direct naar omhoog. Ook in “Get Back” krijgen we een gelijkaardige donkere beat, maar het tempo gaat de hoogte in doordat Pop Smoke zijn raps sneller aaneenrijgt. Voor je het weet, ben je aan het headbangen op “She Got A Thing”. De singles zijn namelijk naadloos aan elkaar gemixt waardoor je makkelijk door het album heen kan luisteren.

In tegenstelling tot zijn debuutalbum wist Pop Smoke voor Meet The Woo 2 deze keer wel enkele features te strikken. Zo ging hij voor “Shake The Room” in zee met Quavo. Het Migos-lid waagt zich zo ook aan het drillgenre en bewijst dat hij naast zingen met autotune ook stevig kan rappen. “Foreigner” is een van de mindere singles op het project waar ook A Boogie Wit da Hoodie geen potten kan breken. Hoewel hij zijn verse sterk eindigt, mist het eerste deel een degelijke flow. Fivio Foreign is de nobele onbekende in het gezelschap. Op “Sweetheart” moet hij niet onderdoen voor Pop Smoke. Hij past met zijn snelle punchlines perfect naast de zwaardere verses van Pop Smoke.

“Mannequin” is een van de uitschieters op het album. De beat lijkt in eerste instantie veel op de andere beats door de combinatie van viool en harde kicks, maar de samples van Ariana Grande’s “7 rings” trekken deze beat naar een hoger niveau. Dan is er nog de schitterende feature van Lil Tjay die met zijn vloeiende raps voor de ideale afwisseling zorgt met de vertrouwde flow van Pop Smoke. Dezelfde ingrediënten horen we op “War”, alleen steekt de beat er hier minder bovenuit.

Een minpuntje voor Meet The Woo 2 is de eentonigheid. Pop Smoke blijft in dezelfde flow hangen, enkel in “Sweetheart” wijkt hij een beetje af van zijn vertrouwde toon. Hij lijkt bang om af te wijken van de succesformule die hij gebruikte in “Dior” want de hitsingle uit zijn debuutalbum staat ook nu weer als bonustrack op Meet The Woo 2. De gelijkaardige kenmerken van de single komen ook terug in “Christopher Walking”, “Armed N Dangerous – Charlie Sloth Freestyle” en “Dreaming”. Zware beats, hevige punchlines, je snapt het ondertussen wel.

Pop Smoke gaat met Meet The Woo 2 door op zijn elan en is op weg om helemaal door te breken in 2020. Ondanks zijn eentonige, maar bombastische flow blijf je dankzij de features en pompende beats 34 minuten lang headbangen. Op zondag 12 juli kan je live zien hoe Pop Smoke het podium van Les Ardentes in vuur en vlam zet.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

8 februari 2020

About Author

Jiri Willems


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief