Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Otoboke Beaver – “I Am Not Maternal/アイドンビリーブマイ母性”

In Japan wordt veel geniale muziek gemaakt. Die muziek komt jammer genoeg vaak niet tot België, maar Otoboke Beaver maakt een uitzondering. Deze knotsgekke band bestaat uit vier vrouwen en maakt een mix tussen hardcore punk, noise rock en riot grrrl. In 2019 brachten ze ITEKOMA HITS uit, een album waarvan ook ‘the internet’s busiest music nerd’ Anthony Fantano fan is. Met dat album vergaren ze nog steeds wereldwijd beetje bij beetje een cultstatus. 2020 betekent ook voor hen nieuwe muziek en daarom releasen ze dus “I Am Not Maternal”.

Het nieuwe nummer bevat alles waar Otoboke Beaver voor staat. Razendsnelle riffs, vreemde Japanse zang en catchy melodieën. Het start met een stuiterende bas- en gitaarriff, waarna de hikkerige zang van frontvrouw Accorinrin de aandacht trekt. Gitariste Yoyoyoshie, bassiste Hiro-chan en drumster Kahokiss vormen samen een chaotische mix die toch heel strak klinkt. Wij zijn alvast heel grote fan en hopen dat de taalbarrière doorbroken kan worden en Otoboke Beaver deze zomer op enkele festivals staat.

Otoboke Beaver heeft een Europese tour aangekondigd met veel stops in Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland. Zo staan ze bijvoorbeeld volgende week samen met Raketkanon en STUFF. op Complexity Fest in Haarlem, waar ook Dansende Beren aanwezig zal zijn. In België is er nog geen show aangekondigd.

Facebook

Ontdek nog meer muziek via onze Spotify.

8 februari 2020

About Author

Pieter Wilms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief