Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Shht – “Magic Man”

Het zegt veel dat onze meest geanticipeerde plaat op dit moment zijn oorsprong in dit kleine landje heeft. Shht belooft met hun tweede album het succes van hun debuut Love Love Love probleemloos over te doen. Dat werd duidelijk toen de groep langzaamaan nummers van Noneketanu in haar setlists ging verwerken, elke nieuwkomer zowat beter dan de vorige. Vorige maand kregen we dan eindelijk het eerste studioresultaat.

“Hello? Hello!” kon boeien, maar vormde uiteindelijk geen enorme koerswijziging. Het nummer was de Shht die we al kenden, zij het met een extra dosis psychedelia en krautinvloeden. Opvolger “Magic Man”, daarentegen, zou het wel eens moeilijker kunnen hebben om alle fans voor zich te winnen. Het maximalisme dat het handelsmerk van Shht vormt is hier totaal afwezig. Dit bracht ons initieel wat in verwarring, maar na een paar luisterbeurten waren we ons hart al verloren aan deze nieuwe sound.

De song wordt voortgestuwd door een eenzaam dreunende basnoot, al snel vervoegd door de geautotunede stem van nieuwbakken frontman James De Graef. Op termijn wordt de productie op smaakvolle wijze met meer elementen gevuld, maar echt druk wordt het nooit. De instrumentatie creëert een sinistere, onrustige sfeer, alsof er op elk moment een explosie kan plaatsvinden. Zover komt het niet, maar de excentrieke gitaarsolo van Nathan Ysebaert naar het einde toe zorgt wel voor de nodige vonken.

“Magic Man” is een gewaagde, maar succesvolle zet. We hopen op Noneketanu, dat op 13 maart verschijnt, dan ook meer van dit soort risico’s te zien. Releaseshows staan gepland op 23 maart in Het Depot en op 24 maart in de Handelsbeurs.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

7 februari 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief