Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shht – “Hello? Hello!”

Het Gentse Shht heeft zich de afgelopen jaren weten te profileren als hét geniaalste muzikale fenomeen van ons land. Het woord fenomeen is niet lukraak gekozen, want Shht is veel meer dan enkel een band. Ja, Shht is een absolute totaalervaring. Dit weten ze bij elke stap die ze zetten te bevestigen. Love Love Love was misschien wel het absurdste en tegelijk het spannendste debuutalbum van Belgische bodem. Live live live weten ze er steevast een sekte-achtige gekte van te maken. Bij elke stap die Shht zet, staan wij alvast te watertanden naar de volgende. En hier is dan die langverwachte volgende stap. Met “Hello? Hello!” geeft Shht een voorproefje van het nieuwe album Noneketanu, dat op 13 maart uitkomt. En oh, wat zijn we daar blij mee!

“Hello? Hello!” bevat alle ingrediënten die Shht zo’n fenomeen maken: vervormde zang, geflipte noise, geluidjes allerlei, onverwachte wendingen en nog zoveel meer. Toch valt onze favoriete Gentse cultband niet in herhaling en weten ze een nieuwe sound naar voren te schuiven. Allereerst is het met zijn negen minuten en drieëntwintig seconden naar Shht-normen een beduidend langer nummer. Het start met een reeks mensen die ‘Hello?’ zeggen, waarna bevreemdende synths opbouwen naar een catchy riff die perfect past in het Shht-universum. Ook klinken er verschillende stemgeluiden doorheen het nummer, waarvan sommige – wonder boven wonder – zonder autotune. In het midden valt het stil, waarna het heerlijke noisy tweede deel vol solo’s begint. Het enige jammere is de fade-out, die voor een ietwat zwakker einde zorgt. We zijn benieuwd of dit in het geheel van het album wel tot zijn recht komt. “Hello? Hello!” is episch, constant verrassend, intelligent, absurd en vooral ontzettend verslavend.

Met “Hello? Hello!” wordt ook ineens de albumcover van Noneketanu voorgesteld, die je hieronder kunt bewonderen. Shht stelt de muziek achter deze afbeelding voor met twee releaseshows, eentje in het Depot (Leuven) op 23 maart en de andere in de Handelsbeurs (Gent) op 24 maart.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.