Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single tje – “echoes”

© CPU – Chris Stessens

Klein, maar fijn; het zou de perfecte samenvatting van een band met de naam tje kunnen zijn, maar niets is minder waar. Het is weliswaar niet zo dat de muziek van het drietal zo bombastisch klinkt, maar hetgeen er al werd bereikt is toch niet niks. Zo schopte de band het al tot in de Limburgse finale van Sound Track, de halve finale van Humo’s Rock Rally en is ze ondertussen ook al artist in residence bij Muziekodroom. En dat allemaal met nog maar één nummer uit. Dat “coolkidsbar” ondertussen wel rijp was voor een opvolger, leek ook tje te beseffen. Samen met Pieter-Jan Decraene werkte het aan “echoes”, dat vandaag het levenslicht ziet.

tje lijkt met deze nieuwste creatie zelfverzekerd verder te zoeken naar zijn geluid, al neemt dat niet weg dat ook “echoes” gewoon een zeer degelijk nummer werd. ‘Bezwerende indie/folk’ leest de bio van het drietal en die beschrijving doet deze single uiteindelijk zeker alle eer aan. Toch zijn er ook elektronische invloeden terug te vinden in het nummer, waardoor er meer pit in het geheel lijkt te zitten. De track vertelt het verhaal van hoe je gedachten blijven weerkaatsen in je hoofd, tot je bijna gek wordt van jezelf. Dat dat idee muzikaal versterkt wordt doordat “echoes” onder je huid kruipt, getuigt van potentieel. tje zal in elk geval nog even blijven na-echoën, zoveel lijkt nu al zeker.

tje staat op 20 oktober samen met The Christian Club in Café Café in Hasselt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1576 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Trix (Bar): Verrassend veelzijdig

En de MIA voor doorbraak van het jaar gaat naar… BLUAI droomt al van een wit beeldje op haar schouw, daar zijn…
LiveRecensies

Klinkeroever (Dag 2): Avontuurlijke boottocht door hemel en aarde

Dankzij het druilerige weer verliep dag twee van Klinkeroever stroef, maar daar wist de organisatie wel een mouw aan te passen. In…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle tje - "coolkidsbar"

Toen we tje zagen staan tussen de bands die het tot in de voorrondes van Sound Track hadden geschopt, viel de naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.