Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Hypochristmutreefuzz – “Ode To The Night”

We kennen Hypochristmutreefuzz al een tijdje als heel veel dingen: rauw, totaal geflipt, chaotisch, psychotisch, psychedelisch, en al het andere wat niet kalm en lieflijk is. Het Gentse vijftal veroorzaakt met de nieuwe single “Ode To The Night” wederom een aardbeving van jewelste. Met maar één uitgebrachte single sinds hun debuutalbum in 2017, de krachtpatser Hypopomonstrosesquipedaliophobia, leek het wat betreft nieuwe muziek even rustig. Nu bewijst de band het tegendeel: Hypochristmutreefuzz is voorlopig niet van plan is om gas terug te nemen. Sterker nog, “Ode To The Night” is nog maar het begin van de volgende trip.

De single klinkt duisterder dan ooit tevoren met zijn angstaanjagende vocals, scheurende synths, dreunende beats, onheilspellende stiltes, en uitbarstingen die je compleet overrompelen. De hiphopinvloeden uiten zich in intimiderende rap, en aan de snoeiharde drums valt ook niet te ontkomen. Het wereldvreemde totaalbeeld lijkt op het eerste gezicht op een ongetemde chaos, maar er zit wel degelijk een goed doordacht idee achter. “Ode To The Night” is namelijk de introductie van een heus conceptalbum. HYPNOS, dat uitkomt op 27 maart, is een verhaal dat voortzet op deze ode aan de nacht. En daarmee eindigt het nog niet: de videoclip van de single is een teaser van een kortfilm die de trip van het album compleet maakt. Dat wordt nog wat.

Hypochristmutreefuzz staat op 24 april samen met The Germans in N9 in Eeklo.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

7 februari 2020

About Author

Laura Laman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief