Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hypochristmutreefuzz – “Ode To The Night”

We kennen Hypochristmutreefuzz al een tijdje als heel veel dingen: rauw, totaal geflipt, chaotisch, psychotisch, psychedelisch, en al het andere wat niet kalm en lieflijk is. Het Gentse vijftal veroorzaakt met de nieuwe single “Ode To The Night” wederom een aardbeving van jewelste. Met maar één uitgebrachte single sinds hun debuutalbum in 2017, de krachtpatser Hypopomonstrosesquipedaliophobia, leek het wat betreft nieuwe muziek even rustig. Nu bewijst de band het tegendeel: Hypochristmutreefuzz is voorlopig niet van plan is om gas terug te nemen. Sterker nog, “Ode To The Night” is nog maar het begin van de volgende trip.

De single klinkt duisterder dan ooit tevoren met zijn angstaanjagende vocals, scheurende synths, dreunende beats, onheilspellende stiltes, en uitbarstingen die je compleet overrompelen. De hiphopinvloeden uiten zich in intimiderende rap, en aan de snoeiharde drums valt ook niet te ontkomen. Het wereldvreemde totaalbeeld lijkt op het eerste gezicht op een ongetemde chaos, maar er zit wel degelijk een goed doordacht idee achter. “Ode To The Night” is namelijk de introductie van een heus conceptalbum. HYPNOS, dat uitkomt op 27 maart, is een verhaal dat voortzet op deze ode aan de nacht. En daarmee eindigt het nog niet: de videoclip van de single is een teaser van een kortfilm die de trip van het album compleet maakt. Dat wordt nog wat.

Hypochristmutreefuzz staat op 24 april samen met The Germans in N9 in Eeklo.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West - "Eazy" (feat. The Game)

Een van de meest voorkomende, en ook meest vervelende, stukjes muziekdiscours uit het afgelopen jaar was wel de vraag of Donda van…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Huracan - "Dobermann Multiverse"

Als je voor je bandnaam inspiratie haalt bij de Mayacultuur, dan kan je maar beter zorgen dat de muziek even episch en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.