Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single EGOISM – “You You”

Dat een band met de naam EGOISM een nummer met de naam “You You” uitbrengt, kan als contradictorisch worden ervaren. Toch vermoeden we dat het een niet per se met het ander te maken heeft en dat EGOISM gewoon zijn ding doet. De band uit Sydney heeft nog maar een zestal nummers uit, maar wordt in eigen land toch als grote belofte naar voor geschoven. De support van de lokale zender Triple J, zeg maar de Australische Studio Brussel, hebben ze alvast. Met “You You” brengen ze een eerste nummer uit hun aankomende tweede ep.

Zangeres Olive Rush laat in het begin van de song vooral haar eigen stem de bovenhand nemen. Dat gebeurt terwijl er op de achtergrond een herkenbare ‘you you’ passeert en er zo telkens een punt is waarop je kan terugvallen. De dromerige vocals laten je zachtjes zweven, maar doordat de song bij het refrein iets dynamischer wordt, krijg je al snel zin om te dansen. Net wanneer je denkt dat het nummer iets te veel op hetzelfde nageltje hamert, komt daar plots de vocal in van Scout Eastment, die voor een leuke extra zorgt. Die diversiteit en extra invloeden betoveren ons helemaal. We hebben het laatste nog niet gehoord van EGOISM, zoveel is zeker.


 

7 februari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief