Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jon Hopkins – “Scene Suspended”

© CPU – Chris Stessens

Londenaar Jon Hopkins is tegenwoordig een van de meest gevestigde waarden in de hedendaagse elektroscene. Met zijn organische geluid en bedwelmende doffe bassen zoekt hij steeds nieuwe grenzen en horizonten op. Zijn magnum opus Immunity uit 2013 bezorgde hem de prestigieuze Mercury Prize en het vervolg, de magische trip Singularity, leverde hem zelfs een Grammy-nominatie op voor ‘Best Dance/Electronic Album’. De beste artiesten zijn echter diegene die hun hart volgen en niet blijven teren op gegarandeerd succes. Na enkele elektronische albums wil Hopkins in 2020 terugkeren naar de rust en eenvoud van klassieke muziek. Met enkele bevriende muzikanten trekt hij dit jaar Europa rond met composities voor piano, viool en/of cello.

Sommige fans zullen wel eens met de wenkbrauwen fronsen, maar wij moedigen deze nieuwe wending alvast aan. En als Jon Hopkins gewoon zijn ding wil doen, dan is dat zijn volste recht.

‘The main tracks on Singularity were built of hundreds of layers and processes and took nearly two years to build. Following on from this I’ve been craving a return to simplicity, to acoustic sounds and to the instrument I grew up playing. In order to express similar themes but to use as little as possible to achieve this the only sound sources on “Scene Suspended” are piano and violin.’

Woorden schieten tekort bij het beluisteren van nieuwe release “Scene Suspended”. Luister gewoon en geniet van de onschuldige eenvoud van een pianoconcert.

Na zijn ‘Singularity Tour’ waarmee hij met uitverkochte dj-sets uitpakte, gaat Hopkins dit voorjaar dus weer de baan op. Tijdens de ‘Polarity Tour 2020’ wordt hij vergezeld van een ensemble klassieke muzikanten. Deze Europese toer komt op 1 april naar Brussel, in de intieme sfeer van het Koninklijk Circus. Tickets voor dit unicum zijn via Ticketmaster nog steeds beschikbaar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

46 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nils Frahm - Graz (★★★★): Uitblinkend in eenvoud

Dat Nils Frahm kan componeren, heeft hij al vele keren laten merken. Ook zijn experimentele karakter is al meermaals getoond aan de…
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML – “I Wanted to Leave”

Brian Fennell, beter bekend als SYML, is ondertussen geen onbekende meer in het muzieklandschap. Hij studeerde muziek om leerkracht te worden, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.