Live, Recensies

Boy & Bear @ Roma: Spijtig van die jetlag

© Charlie Hardy

Na vier jaar stond Boy & Bear nog eens op een Belgisch podium. De vijfkoppige Australische band trapte daarmee hun tour af in Europa. De heren waren nog maar enkele dagen in het continent en de jetlag was nog duidelijk hoorbaar in hun set. Over het algemeen kwam Boy & Bear niet echt van de grond deze keer, we voelden te weinig van die Australische folkvibes.

Als voorprogramma brachten ze de twee zussen Beth en Emillie Key en hun nichtje Meghann Loney mee. Samen vormen zij Wildwood Kin. Ondanks hun jonge leeftijd straalden ze aardig wat ervaring uit. We kregen drie energieke jongedames te zien die heel dankbaar waren voor de kans die ze kregen om in België te spelen. De nummers klonken hier en daar redelijk catchy, maar konden niet helemaal overtuigen. Al bij al geen slechte opener, maar na een half uurtje hielden ze het voor bekeken. Wildwood Kin bleef niet echt hangen.

Hopelijk deed Boy & Bear dat natuurlijk wel, maar ook hier kwam het vooral traag op gang. Op de opener “Old Town Blues” krijgen we een vrolijk synthgeluidje te horen, maar de lyrics van zanger David Hoskin raakten geen gevoelige noot. “Milk & Sticks” was wat sneller en dansbaarder, maar we hadden het gevoel dat de midweekmoeheid begon in te zetten bij het publiek.

Hier en daar werden we wel vrolijk wakker geschud door ijzersterke gitaarsolo’s. “Three Headed Woman” was daar een mooi voorbeeld van, net zoals “Work Of Art”. In deze korte solostukjes zat wat extra frisheid en energie. Dat kon Boy & Bear zeker gebruiken. Ze waren nog maar pas in Europa, Antwerpen was de eerste show op de tour, maar de jetlag liet zijn sporen vrij duidelijk na. Het mocht allemaal wat enthousiaster. Hier en daar gingen de vijf bandleden een keer een harmonie aan met elkaar, of durfde de drummer een keer meezingen, en dat smaakte naar meer.

De heren zitten ondertussen aan hun vierde album. Suck On Light was het meest recente, van 2019. Van dat album speelden ze vier nummers, waardoor de set goed afgewisseld werd tussen nieuw en oud. Bij “Big Man” ergens in het midden van de set kregen we voor het eerst een wauw-momentje. Een traag nummer met in het begin alleen zang en een akoestische gitaar. Dit werkte een pak beter. De teksten van David Hoskin werden deze keer niet weggeduwd door een vijfkoppige band inclusief orgel. Met “Big Man” drukte hij eindelijk op het juiste knopje, spijtig dat het daarna weer terug wat afzwakte.

Door nummers van verschillende albums te spelen, leek het vaak alsof we sommige songs al een keer gehoord hadden. En aan de andere kant liepen de stijlen hier en daar ook te veel uit elkaar. Het ene moment kregen we een lange elektronische synthesizer voor twee nummers, dan weer een instrumentaal gegeven met drums en gitaarriffs.

Boy & Bear kon gisterenavond in de Roma zijn folkstempel niet volledig doordrukken. Hier en daar kregen we een glimps van wat de band kon zijn, maar we kregen te weinig interne wauw-momentjes om het memorabel te maken. Volgende keer beter.

Setlist:

Old Town Blues
Milk & Sticks
Three Headed Woman
Work Of Art
Bridges
Harlequin Dream
Suck On Light
Big Man
A Moment’s Grace
Break Down Slow
Hold Your Nerve
Feeding Line
Walk The Wire

Limit Of Love
Bird Of Paradise
Southern Sun

6 februari 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief