Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Boy & Bear – “Hold Your Nerve” & “Work of Art”

Boy & Bear is terug met een gloednieuwe dubbele release. Het vijftal uit Sydney heeft al drie studioalbums uitgebracht, waarvan de laatste inmiddels al dateert van 2015. Daarna volgde een periode vol ups en downs, waarin de gezondheid van bandlid Dave Hosking een groot obstakel vormde. Na al die jaren krijgen we eindelijk nieuw materiaal van de mannen te horen, dat ze begin 2020 ook zullen komen presenteren in Europa. Teken dat het hier niet bij zal blijven, en dat horen we maar al te graag.

“Hold Your Nerve” wikkelt een warm deken van optimisme om je heen. Verwacht je niet aan ongehoorde en geschifte wendingen; Boy & Bear gooit het over de sfeervolle boeg en dat werkt even goed. Het nummer bevat een goeie opbouw die je niet onberoerd laat. De straightforward drum en typische gitaarklank zitten daar voor heel wat tussen, maar het geheel wordt tussendoor ook wat gebroken door leuke en verfrissende synths. Warmte alom op deze nieuwe single.

Kwestie van die comfortabele sfeer te doorbreken, is daar single nummer twee: “Work of Art”. Hier bevinden we ons meteen in een zweverige staat, waarin vooral de percussie en de erg diepe backings een imponerend effect hebben. Boy & Bear overtuigt met dit nummer ook op muzikaal vlak. Zeker wanneer dan nog een gitaarmoment de kop op steekt en uitmondt in een euforisch hoogtepunt zijn we helemaal opnieuw overtuigd van het kunnen van deze mannen. “Work of Art” is een echt kunstwerkje.

Op 5 februari staat Boy & Bear in De Roma in Antwerpen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Boy & Bear @ Roma: Spijtig van die jetlag

Na vier jaar stond Boy & Bear nog eens op een Belgisch podium. De vijfkoppige Australische band trapte daarmee hun tour af…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 11 - 17 januari

Januari lijkt alvast een goeie filmpjesmaand te worden. Bij het overzicht van deze week kwam er heel wat dans, humor en diepgang aan te pas….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.