Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Living Gate – “Living Gate”

Living Gate is een gloednieuw project van de drie Belgen Levy Seynaeve (Wiegedood, Amenra), Lennart Bossu (Oathbreaker, Amenra), Wim Coppers (Wiegedood, Oathbreaker) en de Amerikaan Aaron Rieseberg (YOB). Vanuit hun gezamenlijke liefde voor death metal, die ze ontdekten terwijl ze samen tourden, startten ze Living Gate. 30 mei debuteren ze met een ep onder de naam DeathLust. Vandaag kregen we onverwacht een eerste single, waarin die passie voor death metal duidelijk te horen is, op ons afgevuurd.

Living Gate valt met de deur in huis en start hun debuutsingle meteen loodzwaar. Drums gaan razendsnel, vocals klinken ruw, gitaren gieren. Het loodzware blijft zo’n drie minuten duren, hoewel er constante veranderingen plaatsvinden in melodie en tempo. Dit alles zorgt niet meteen voor een gemakkelijke eerste luisterbeurt, maar na een paar keer wordt het enorm verslavend. Zeker door het einde, waar de band stilvalt en een weemoedige gitaar overblijft, blijf je met kippenvel achter. Het nummer klokt af op vier minuten en achtendertig seconden, wat bijzonder kort is gezien de andere projecten van de muzikanten, maar wel past binnen de death metal. “Living Gate” en Living Gate blijven nazinderen.

Living Gate stelt hun debuutep voor op Antwerp Metal Fest. Dat is het weekend van 30 en 31 mei, tevens ook het releaseweekend van die ep.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Microphones, Wiegedood en meer voor Sonic City 2021

Sonic City 2021 gaat door en wordt dit jaar gecureerd door… Sonic City. Morgen start de ticketverkoop en nu kondigt de organisatie…
LiveRecensies

Amenra @ Kloostertuin Harelbeke: Schoonheid in de meest uitgeklede vorm

De Belgische metalscene kent ondertussen heel wat helden. Wanneer we De Zwaarste Lijst van Studio Brussel horen passeren, merk je meteen welke…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Amenra - De Doorn (★★★½): Geprikt door poëzie in eigen taal

België’s meest gevierde (en ook wel meest gevreesde) metalband is er een van rituelen. Elk optreden is een monumentaal gebeuren dat getekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.