Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Living Gate – “Living Gate”

Living Gate is een gloednieuw project van de drie Belgen Levy Seynaeve (Wiegedood, Amenra), Lennart Bossu (Oathbreaker, Amenra), Wim Coppers (Wiegedood, Oathbreaker) en de Amerikaan Aaron Rieseberg (YOB). Vanuit hun gezamenlijke liefde voor death metal, die ze ontdekten terwijl ze samen tourden, startten ze Living Gate. 30 mei debuteren ze met een ep onder de naam DeathLust. Vandaag kregen we onverwacht een eerste single, waarin die passie voor death metal duidelijk te horen is, op ons afgevuurd.

Living Gate valt met de deur in huis en start hun debuutsingle meteen loodzwaar. Drums gaan razendsnel, vocals klinken ruw, gitaren gieren. Het loodzware blijft zo’n drie minuten duren, hoewel er constante veranderingen plaatsvinden in melodie en tempo. Dit alles zorgt niet meteen voor een gemakkelijke eerste luisterbeurt, maar na een paar keer wordt het enorm verslavend. Zeker door het einde, waar de band stilvalt en een weemoedige gitaar overblijft, blijf je met kippenvel achter. Het nummer klokt af op vier minuten en achtendertig seconden, wat bijzonder kort is gezien de andere projecten van de muzikanten, maar wel past binnen de death metal. “Living Gate” en Living Gate blijven nazinderen.

Living Gate stelt hun debuutep voor op Antwerp Metal Fest. Dat is het weekend van 30 en 31 mei, tevens ook het releaseweekend van die ep.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 3): Traditionele duivelverering

Tradities zijn er om in ere te houden. Sinds 2010 is de eerste zondag van het stadsfestival gereserveerd voor het hardere genre….
FeaturesFestivalnieuws

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2022: Van oude krakers naar jonge smakers

Na Core en Unwind Festival maakt België zich klaar voor een fantastische festivalzomer. Voor het stevigere werk zakken we deze week voor…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.