Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lip Service – “Can’t Have It All”

Vandaag verschijnt Lip Service meer dan theatraal op het toneel met nieuwe single “Can’t Have It All”. Als een van die bandjes die al even rondhuppelt in de Belgische muziekvallei, steken ze er vooral op vlak van experimenteren duidelijk uit. Dit door het eigenzinnig in elkaar foefelen van het huisarsenaal aan contrasterende elementen: of het nu gaat over de onverwachte uitschieters in de brede vocalen van de zanger of de pralinedoos vol willekeurige klankjes die we doorheen hun sound mogen proeven: we staan altijd voor een koekenkast vol wondere verassingen. Niet vreemd dan dat ze soms een van hun leden, toetsenist Matthijs Steels, uitlenen aan Shht.

Het nummer zet zich in met de omnipresente bas van Hannah Cornelus, waarop gauw een bombardement aan funky geluidjes wordt gesmeten. Dit niet klungelig of ongepast, maar strategisch afgebakend en in elkaar geknutseld. Deze lijn trekt zich doorheen het volledige nummer door onder begeleiding van de houvaste ritmiek van drummer Roel Delplancke. We kennen amper een stilte voor de storm wanneer er naar het einde toe een artisanale bereiding wordt bekokstoofd. We horen een gitaar die snerend scheuren wil, een synth van Steels die vol jolijt noise roept waarna plots deze chaos rustig slapen gaat.

‘I’ve got lots in store,’ en dat is ook zo. Na dit eerste nummer uit nieuwe ep Plot Twist wachten we watertandend op meer. De EP staat de twaalfde februari uit te komen, gepaard met een albumreleaseshow in de Charlatan te Gent.

31 januari 2020

About Author

Anne-Leen Declercq Streep™


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief