Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Admiral Freebee – “No Ordinary Moments”

Het was tot vandaag al van 2016 geleden dat we nog eens iets van Admiral Freebee hadden gehoord. Zo nu en dan konden we Tom Van Laere voor de gelegenheid nog wel eens aan het werk zien, maar op nieuwe muziek moesten we jammer genoeg lang wachten. Met hits als “Rags ‘n’ Run” en “Einstein Brain” werd de man door de jaren heen een vast begrip binnen het Belgische muzieklandschap, maar gek genoeg verdween hij langzaam van het strijdtoneel. Vandaag maakte de Antwerpenaar daar een eind aan, want vier jaar na zijn laatste langspeler Wake Up and Dream, lost hij vandaag een nieuw nummer en dat lijkt het begin van een comeback te worden.

Geen blues of rockende gitaren op de nieuwste van den admiraal. De man pakt het een pak rustiger aan op “No Ordinary Moments”. Op de achtergrond horen we rustgevende synths en af en toe eens een emotionele piano. De lichte drum houdt het tempo erin, maar het is vooral Admiral Freebee zelf die zijn ziel helemaal blootgeeft. Van Laere heeft dus een hele nieuwe sound ontwikkeld, die we niet meteen van hem verwacht hadden. Jammer genoeg komt er nooit echt een doorbraak in het nummer en kabbelt het rustig naar zijn eind. Emotioneel en genietbaar is het zeker, maar we hadden toch wel wat meer verwacht van zijn comeback. Dankzij de videoclip – die geregisseerd werd door Rinus Van de Velde – klopt het plaatje wel al wat meer.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Cactusfestival vervolledigt de line-up!

Cactusfestival zorgt elk jaar voor een van de hoogtepunten van het jaar in Brugge en omstreken. De mooie omgeving en gezellige festivalomgeving…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 2): Riffs, radio en regen

Na een meer dan degelijke eerste dag, kon Rock Herk eigenlijk niet meer stuk. Dag twee sprak op papier iets meer tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.