Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porter Robinson – “Get Your Wish”

De Amerikaanse producer Porter Robinson is al jaar en dag een gevestigde waarde in de elektronische muziekscene. In het verleden werkte hij onder meer samen met Nero en Madeon. Hij ontpopte zich van edm en house dj/producer tot een heuse genrevervormer. Zijn vorige plaat Worlds dateert al van 2014. De reden waarom het lang stil bleef rond de Amerikaan? Hij leed aan een depressie en worstelde met zijn identiteit als muzikant. Nu heeft hij die identiteit naar eigen zeggen teruggevonden. Als gevolg daarvan kondigde Porter Robinson voor 2020 een nieuw album aan en “Get Your Wish” is daar de eerste single van.

“Get Your Wish” straalt positiviteit uit. Mede door het geluid van tsjirpende vogels en een vervormde stem, maar ook verschillende energieke synths die het nummer op gang trekken. De eerste ‘drop’ klinkt heel dramatisch qua drums. Niet veel later dropt het nummer voor een tweede keer met een extra elektronische beat eronder. Hierdoor kan het muzikale vuurwerk echt losbarsten, zoals ook te zien is in de videoclip. Het is mooi om te zien dat Porter Robinson zijn muziek gebruikte om door een moeilijke periode te geraken. We horen aan “Get Your wish” dat hij die nu achter zich liet.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porter Robinson - "Something Comforting"

  De Amerikaanse dj en producer Porter Robinson is helemaal terug van weggeweest. Omwille van problemen met zijn mentale gezondheid bleef het…
Features

De vijf van "Den Beir" - 42

Eind van de week betekent bij ons een kleine round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.