Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JFDR – “Shimmer”

Eerder stond de IJslandse Jófríður Ákadóttir, die het ons met artiestennaam JFDR een stuk makkelijker maakt, nog op Eurosonic. Inmiddels kondigde ze een show aan tijdens Les Nuits Botanique en verschijnt in maart haar nieuwe album New Dreams. Landgenote Björk noemde haar in een interview met The Guardian al een inspiratiebron. Na het beluisteren van “Shimmer”, de derde single van het aankomende album, begrijpen we dat maar al te goed.

Stel je een afgelegen veld voor, de zon die voorzichtig weer tevoorschijn komt en de ochtenddauw die nog op het gras staat. Je voeten banen zich voorzichtig een weg door het veld, naar een beekje waar het water zachtjes voortkabbelt. Het is die puurheid die we terughoren in “Shimmer”. Het perfecte huwelijk tussen kracht en kwetsbaarheid, of ook wel dat typisch Scandinavische waarvoor we keer op keer vallen. Voor je het weet, besef je niet meer dat je in een grauwe trein zit of de slaap nog uit je ogen moet wrijven. De vocalen van Jófríður begeleiden je in een prachtige droom waaruit je niet wilt ontwaken. Muzikaal zit de kracht in de eenvoud, het nummer bevat geen overmatige productionele snufjes of elektronica waarin we onszelf verliezen, maar wel een ontzettend dromerige gitaarpartij. In het hoge noorden snappen ze het concept ‘less is more’ en daar zouden heel wat bands nog wel eens wat van kunnen leren.

Wij zijn alvast benieuwd naar New Dreams, maar voorlopig dromen we even verder weg met deze nieuwe single. JFDR kan je live aan het werk zien op 1 mei in de Botanique en op 2 mei in Villa Bota (Brugge).

Voor meer nieuwe muziek, check onze Spotify!

29 januari 2020

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief