Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donna Blue – “Billy”

‘Een kostbare, kleine schat’. Zo noemden we de recentste ep van Donna Blue. Het Nederlandse indiepopduo is in België voorlopig nog een goed bewaard geheim. Geïnspireerd door David Lynch en sixties-pop maken Danique van Kesteren en Bart van Dalen verleidelijke, dromerige muziek met een mysterieuze, grimmige toets. Een contrast dat duidelijk aanslaat. Het leverde hun al airplay op in de radioshow van Elton John – die hun muziek ‘very interesting’ vond – en een tournee door Nederland met de Popronde. Ook nieuwe single “Billy” is tegelijk dromerig en mysterieus.

Naar goede gewoonte baadt dit nummer in een zwoele retrovibe. Een opgewekte gitaar begeleidt de zachte stem van zangeres Danique. Op het eerste gezicht lijkt “Billy” een lieflijk liefdesliedje uit de jaren 50, maar schijn bedriegt. Gaandeweg ontpopt het nummer zich tot ‘een griezelige stalkertragedie’, zoals de band het zelf verwoordt. Waar is Billy? Een ruigere gitaar zet de suspense extra in de verf. Deze nieuwe single is er alvast eentje om te koesteren.

Op 6 maart verschijnt de derde ep van Donna Blue.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Horsegirl - "Billy"

Net geen twintig zijn de leden van Horsegirl, maar toch worden ze overal opgepikt als band die je in de gaten moet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie - "Billy"

Romanie is een 24-jarige singer-songwriter uit Gent. Met haar zoete stem, begeleid door een akoestische gitaar, brengt ze bijzonder intieme, ongekunstelde indiepop….
AlbumsRecensies

Donna Blue - Donna Blue (★★★½): Verleidelijke, retro indiepop uit de Lage Landen

Donna Blue is een Nederlands indiepopduo, bestaande uit love birds Danique van Kesteren en Bart van Dalen. Ze zijn elkaars grootste muze. Daarnaast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.