Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Donna Blue – “Billy”

‘Een kostbare, kleine schat’. Zo noemden we de recentste ep van Donna Blue. Het Nederlandse indiepopduo is in België voorlopig nog een goed bewaard geheim. Geïnspireerd door David Lynch en sixties-pop maken Danique van Kesteren en Bart van Dalen verleidelijke, dromerige muziek met een mysterieuze, grimmige toets. Een contrast dat duidelijk aanslaat. Het leverde hun al airplay op in de radioshow van Elton John – die hun muziek ‘very interesting’ vond – en een tournee door Nederland met de Popronde. Ook nieuwe single “Billy” is tegelijk dromerig en mysterieus.

Naar goede gewoonte baadt dit nummer in een zwoele retrovibe. Een opgewekte gitaar begeleidt de zachte stem van zangeres Danique. Op het eerste gezicht lijkt “Billy” een lieflijk liefdesliedje uit de jaren 50, maar schijn bedriegt. Gaandeweg ontpopt het nummer zich tot ‘een griezelige stalkertragedie’, zoals de band het zelf verwoordt. Waar is Billy? Een ruigere gitaar zet de suspense extra in de verf. Deze nieuwe single is er alvast eentje om te koesteren.

Op 6 maart verschijnt de derde ep van Donna Blue.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

24 januari 2020

About Author

Matilde Meertens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief