Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ron Sexsmith – “You Don’t Wanna Hear It”

Ron Sexsmith gaat al mee sinds 1995 en het beste van al is dat deze oude rot nog steeds niet ingeboet heeft aan relevantie. De muzikant bracht al elfendertig ingetogen pracht-en-praalplaten tot leven, maar intussen is het toch alweer van 2017 geleden dat we nog nieuwe opwellingen van emotie te verduren kregen dankzij nieuw materiaal. Lang is het echter niet meer wachten; op 17 april komt de volgende langspeler Hermitage uit. Daar krijgen we nu de leadsingle van te horen, en goed nieuws, want in tegenstelling tot wat je zou verwachten van het bijhorende artwork, is het wel degelijk een pretentieloos nummertje geworden.

Er zijn nog geen vijf seconden van “You Don’t Wanna Hear It” verstreken, of de vlaag van prachtige softiemuziek bereikt ons al en geeft aanleiding tot een diepe zucht van contentement. Als een luchtig tussendoortje kunnen we dit nummer verorberen, aangezien het patroon en de harmonieën misschien iets evidenter te noemen vallen dan in voorgaand werk van Sexsmith het geval was. Toch is en blijft het verbluffend wat voor vlotte puzzelaar Ron is, want hoe hij de puzzelstukjes vol flair en charme in elkaar schuift, doen niet velen hem na. Voor nog een hartiger woordje van kritiek richten we ons tot het haast constante synthje dat we liever iets subtieler verwerkt hadden gehoord. Het is dus geen “Believe It When I See It”-niveau, maar hoe dan ook blijft het romantische van Sexsmith in stand. “You Don’t Wanna Hear It” wil je echt horen!

Facebook / Instagram

21 januari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief