Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy – “Blood And”

© CPU – Tuur Penninckx

In een vorig leven stond Nick Murphy nog bekend onder zijn artiestennaam Chet Faker, maar die laat hij sinds een aantal jaar achterwege. Met nummers als “Gold” en “Talk Is Cheap” heeft de man hits op overschot, maar na zijn wedergeboorte trok hij de kaart van het experimentele. Zijn ‘debuutplaat’ Run Fast Sleep Naked kon vriend en vijand verrassen en zorgde voor een populariteitsboost. Eind vorig jaar zagen we de man nog aan het werk in een uitverkochte Ancienne Belgique en daar toonde hij ons een een perfecte combinatie tussen het heden en verleden. Jammer genoeg eiste die populariteit zijn tol en raakte Nick in een donkere periode verstrengeld.

Op “Blood And” krijgen we geen zang te horen, maar enkel een vijf minutenlange pianoballade. In een Instagram-post vertelt Nick hoe hij afstand nam van de wereld en een week met enkel een piano in een verlaten kerk leefde. Muziek was belangrijk in zijn verwerkingsproces, want zijn handen speelden op de piano wat zijn woorden niet konden vatten. Op zijn nieuwste exemplaar is de rust die hij vond bijna voelbaar. De echo en de fades die op zijn kalme pianospel staan, brengen ons in hogere sferen en laten ons bijna zweven. Geen hoogstaande experimentele single dus, maar een inkijk in het verwerkingsproces van een beroepsmuzikant. Zowel interessant als vermakelijk dus, maar wij zijn vooral blij dat de man er terug bovenop is geraakt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nick Murphy & The Program - Take In the Roses (★★★): De grijze zone

Een vijftal jaar geleden maakte een nobele onbekende Australiër furore onder het alias Chet Faker. Onder meer de ep Thinking in Textures…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chet Faker - Hotel Surrender (★★★½): Langverwachte wedergeboorte

Chet Faker is terug, en dat mogen we best letterlijk nemen. In 2012 maakten we voor het eerst kennis met de Australiër…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.