Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Real Estate – “Paper Cup” (ft. Amelia Meath of Sylvan Esso)

We hebben er even op moeten wachten, maar er komt eindelijk terug een album aan van de dreampopkoningen van Real Estate. The Main Thing heet de plaat en die komt er sneller aan dan je denkt, op 28 februari namelijk. In combinatie met die aankondiging bracht de band een gloednieuwe single uit samen met de zangeres van Sylvan Esso. Een samenwerking waarvan we niet wisten dat we ze nodig hadden. Het is ook de eerste keer dat er een gast te horen is op de songs van Real Estate, en dat lijkt ons geen slechte evolutie.

Waar het begin van “Paper Cup” nog tamelijk voorspelbaar Real Estate is, wordt het na een tijdje toch iets rijker aan geluiden. De extra vocale klanken zorgen voor een leuke toets, maar ook de gitaarsolo’s geven het nummer meer dynamiek. Het nummer zou je perfect als een jam kunnen omschrijven, maar dat wordt zo tenietgedaan door de snuggerheid waarmee het is opgebouwd. Het is namelijk zo dat over ieder detail is nagedacht, met een zacht begin en hoopvol einde. Net zoals in de clip trouwens, die op een bepaalde manier hoop en wanhoop samenbrengt op de tonen van een positief liedje. We kunnen alvast weer even wegdromen en aftellen naar de nieuwe plaat van Real Estate.

16 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief