Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Real Estate – “Flowers”

© Sinna Nasseri

Voor het nieuwste nummer van Real Estate, “Flowers”, is het alsof een frisse lentebries door de kamer waait. Real Estate, bekend om hun gelaagde indiepopgeluid, loste al twee tracks uit het aankomende album Daniel. De toon werd gezet met “Haunted World” en “Water Underground”. Net voor de release van hun nieuwste album, nu vrijdag, dropt ze nog een laatste voorsmaakje.

“Flowers” weerspiegelt de muzikale erfenis van de stad waar Daniel werd opgenomen, Nashville om precies te zijn. De song vermengt een heartland- en zelfs country-essentie, ondersteund door het gebruik van pedalsteel, Wurlitzer en akoestische gitaar. Het geheel wordt overgoten met de kenmerkende saus van Real Estate. Dit alles wordt verweven met een vertrouwdheid die de luisteraar meeneemt naar Nashville en zijn typische sound.

De band zelf geeft toe dat “Flowers” een onverwachte wending is. ‘Dit nummer is het dichtst bij een Shania Twain-achtige countryrocker dat Real Estate ooit zal komen’, legt de band uit. ‘We blijven zeggen dat we niet naar Nashville zijn gegaan om een countryplaat te maken – dat hebben we ook niet – maar dan brengen we zoiets uit. Maar wie maakt het uit, dit nummer rockt. Luister maar eens naar die gitaarsolo.’ Met “Flowers” laat Real Estate zien dat ze niet bang zijn om nieuwe paden te verkennen.

Daniel verschijnt nu vrijdag, 23 februari.

Webstite / Instagram / FacebookX (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Real Estate - Daniel (★★★): Vasthouden aan een sterk verleden

Real Estate staat bekend om hun nostalgische en dromerige indierock, maar die de laatste jaren wat van haar glans heeft verloren. Na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Real Estate - "Water Underground"

De muziek van Real Estate is er altijd geweest op momenten dat het iets minder gaat doordat het als een warm dekentje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei - "Flowers"

Jordan Rakei zet zichzelf vandaag in de bloemetjes, want hij is terug met gloednieuwe muziek. Zijn roots liggen in Nieuw-Zeeland en Australië,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.