Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SLIFT – “Hyperion”

SLIFT zit in de lift met z’n sleurende riffs en woelig gitaargeweld. De drie heren uit Toulouse kwamen ons eind september nog omverblazen met een ferm memorabele liveset in DOK in Gent, dus wees maar zeker dat je ons op hun volgende passage in België tegen het lijf zal lopen. En dat zit er sneller aan te komen dan je kan dromen, want hun aankomende, derde album dient uiteraard voorgesteld te worden. Op 28 februari komt UMMON uit. Daarvan kregen we al de furieuze titeltrack te horen en vandaag is het tijd voor psychedelische rockopvolger “Hyperion”.

“Hyperion” wordt gesierd door een sci-fi-aandoende videoclip die de sfeer van het nummer accuraat weergeeft: het wordt opnieuw steenhard en bevindt zich voornamelijk in een ander universum. SLIFT gooit het over de psychedelische boeg, wat natuurlijk niet betekent dat de riffs achterwege gelaten worden. Deze keer worden ze gewoonweg aangevuld door hypnotiserende strofes die ondanks hun felheid bijna aanvoelen als hymnes. “Hyperion” bevat heel wat gitaaruitspattingen en een drum die weergaloos zijn gang gaat, terwijl de bas zich als een bromvlieg vlak naast je oor laat gelden en het stemgeluid ons in gevaarlijke trance brengt. Dik in orde en opnieuw een veelbelovende voorbode voor UMMON.

Op 9 april houdt SLIFT halt in Atelier 210 in Brussel.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SLIFT - "Unseen" & "The Real Unseen"

In 2020 tekende SLIFT met UMMON voor een van de strafste gitaarplaten van het jaar. De afgelopen twee jaar heeft de band…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

SLIFT, STAKE en twee anderen maken affiche Pukkelpop compleet!

Vanaf overmorgen ligt het epicentrum van de muziek in België weer voor vier dagen in Kiewit. Pukkelpop is bij deze dus ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.