Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SLIFT – “Hyperion”

SLIFT zit in de lift met z’n sleurende riffs en woelig gitaargeweld. De drie heren uit Toulouse kwamen ons eind september nog omverblazen met een ferm memorabele liveset in DOK in Gent, dus wees maar zeker dat je ons op hun volgende passage in België tegen het lijf zal lopen. En dat zit er sneller aan te komen dan je kan dromen, want hun aankomende, derde album dient uiteraard voorgesteld te worden. Op 28 februari komt UMMON uit. Daarvan kregen we al de furieuze titeltrack te horen en vandaag is het tijd voor psychedelische rockopvolger “Hyperion”.

“Hyperion” wordt gesierd door een sci-fi-aandoende videoclip die de sfeer van het nummer accuraat weergeeft: het wordt opnieuw steenhard en bevindt zich voornamelijk in een ander universum. SLIFT gooit het over de psychedelische boeg, wat natuurlijk niet betekent dat de riffs achterwege gelaten worden. Deze keer worden ze gewoonweg aangevuld door hypnotiserende strofes die ondanks hun felheid bijna aanvoelen als hymnes. “Hyperion” bevat heel wat gitaaruitspattingen en een drum die weergaloos zijn gang gaat, terwijl de bas zich als een bromvlieg vlak naast je oor laat gelden en het stemgeluid ons in gevaarlijke trance brengt. Dik in orde en opnieuw een veelbelovende voorbode voor UMMON.

Op 9 april houdt SLIFT halt in Atelier 210 in Brussel.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 januari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief