Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SLIFT – “Hyperion”

SLIFT zit in de lift met z’n sleurende riffs en woelig gitaargeweld. De drie heren uit Toulouse kwamen ons eind september nog omverblazen met een ferm memorabele liveset in DOK in Gent, dus wees maar zeker dat je ons op hun volgende passage in België tegen het lijf zal lopen. En dat zit er sneller aan te komen dan je kan dromen, want hun aankomende, derde album dient uiteraard voorgesteld te worden. Op 28 februari komt UMMON uit. Daarvan kregen we al de furieuze titeltrack te horen en vandaag is het tijd voor psychedelische rockopvolger “Hyperion”.

“Hyperion” wordt gesierd door een sci-fi-aandoende videoclip die de sfeer van het nummer accuraat weergeeft: het wordt opnieuw steenhard en bevindt zich voornamelijk in een ander universum. SLIFT gooit het over de psychedelische boeg, wat natuurlijk niet betekent dat de riffs achterwege gelaten worden. Deze keer worden ze gewoonweg aangevuld door hypnotiserende strofes die ondanks hun felheid bijna aanvoelen als hymnes. “Hyperion” bevat heel wat gitaaruitspattingen en een drum die weergaloos zijn gang gaat, terwijl de bas zich als een bromvlieg vlak naast je oor laat gelden en het stemgeluid ons in gevaarlijke trance brengt. Dik in orde en opnieuw een veelbelovende voorbode voor UMMON.

Op 9 april houdt SLIFT halt in Atelier 210 in Brussel.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Roadburn 2022 (Dag 3): Dynamiekverschillen

Roadburn Festival heeft een duidelijke missie: de metalwereld ontdoen van alle clichés waaronder het verstikt. Metal blijft helaas heel erg vaak in…
LiveRecensies

Backyard Festival met o.a. SLIFT, Crackups en The Guru Guru: Rammelend tuinfeest deluxe

Backyard Festival, dat is een gezellig rammelrockfestival in het diepste van de Kempen. In Merksplas vind je in de tuin van een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Derby Motoreta's Burrito Kachimba – “Gitana”

Als een ziedende stier zit hij je geduldig aan te kijken, wachtend op het perfecte moment om zichzelf te lanceren. Plotseling, na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.