Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SLIFT – “UMMON”

SLIFT is een drietal uit Toulouse met een voorliefde voor sleurende riffs en een klank die gewoonweg vraagt om een snok aan de volumeknop. De mannen brachten al twee hemels onorthodoxe platen uit, waarop riffs in het rond gegooid werden al ging het om zandkorrels in een zandstorm. Woelig dus, enorm woelig. Begin september kwam SLIFT hun agitatie live op ons overbrengen tijdens Psych over 9000 in Gent en wie weet zitten er met de komst van hun derde album wel nieuwe data aan te komen. Maar vooraleer daar sprake van is, is het tijd voor het eerste massieve voorsmaak van UMMON, dat op 28 februari verschijnt.

Leadsingle en titeltrack “UMMON” voorspelt alleen maar goeds voor die volgende plaat. Meer specifiek dien je onder ‘goeds’ te verstaan dat het er wellicht weer onbeschaafd stevig aan toe zal gaan, en zo hebben we SLIFT het liefst. “UMMON” bouwt de spanning op vanaf seconde één en krijgt ons helemaal opgejut en positief nerveus vanaf hun eerste riffexplosie. De zang die er even later bijkomt, is schreeuwerig, boordevol scherpe kantjes en biedt wonder boven wonder enig ankerpunt in dit nummer dat om de haverklap weer openbarst in een nieuwe rifflawine die een impressionant spoor nalaat. SLIFT heeft een heuse wisselwerking voorzien tussen verschillende passages binnen het nummer, waardoor ze telkens opnieuw de kans kunnen grijpen om ons mee te sleuren in een nieuwe spanningsboog. Zo is gans “UMMON” een potige belevenis en is het de zes minuten volledig waard.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SLIFT - "Unseen" & "The Real Unseen"

In 2020 tekende SLIFT met UMMON voor een van de strafste gitaarplaten van het jaar. De afgelopen twee jaar heeft de band…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

SLIFT, STAKE en twee anderen maken affiche Pukkelpop compleet!

Vanaf overmorgen ligt het epicentrum van de muziek in België weer voor vier dagen in Kiewit. Pukkelpop is bij deze dus ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.