Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moby – “Power Is Taken”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moby – “Power Is Taken”

Moby komt de laatste maanden heel wat in de actualiteit, maar dat was spijtig genoeg altijd omdat de 54-jarige artiest een gekke stoot uithaalde, en niet voor nieuwe muziek. Zo liet hij bijvoorbeeld een heleboel opvallende tatoeages zetten over veganisme. Of de esthetische keuzes van Moby al dan niet geslaagd zijn, laten we even links liggen, want hij bracht vandaag ook de leadsingle van zijn nieuwe album uit. “Power Is Taken” mag de voorbode zijn van All Visible Objects, de opvolger van Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt (2018). Vorig jaar bracht Moby ook nog een verzameling aan ambient songs uit.

Dat Moby al eens een maatschappelijke boodschap in zijn muziek durft te steken, is ondertussen geen geheim meer. Afgaande op de titel “Power Is Taken” was het dus geen verrassing dat hij ook deze keer een bepaalde boodschap wou meegeven. De lyrics worden meer opgezegd dan dat ze echt gezongen worden, en daardoor krijg je echt de indruk dat Moby zijn luisteraar wilt activeren om iets te doen. Muzikaal kiest Moby voor een elektronische aanpak, denk aan een goedkope versie van Underworld of Faithless. De beat is naar ons aanvoelen te beperkt en ook de synths bieden, op enkele matige climaxen na, te weinig variatie. We snappen dat Moby een bepaalde boodschap wilt meegeven aan zijn fans, maar dat mag volgende keer gerust op een muzikaal aangename manier.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moby - "dark days" (feat. Lady Blackbird)

Richard Melville Hall, beter bekend als Moby, begint langzaamaan uit zijn kluizenaarsbestaan te komen. Zijn visionaire elektronische muziek is nooit helemaal verdwenen…
AlbumsRecensies

Moby - All Visible Objects (★★½): Elektrolegende vergrijpt zich aan vorige successen

De zeventiende(!) langspeler van Moby lijkt een muzikaal overzicht te geven van de voorbije twintig jaar van zijn carrière. Soms doet de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moby - "Too Much Change"

Richard Melville Hall is een naam die je wellicht niets zegt, maar Moby zal bij velen wel een belletje doen rinkelen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.