Nieuwe singles

Nieuwe single Lost Boys – “Obvious”

De kans dat je al van Lost Boys – nee, niet die cult film over vampieren – gehoord hebt, lijkt ons eerder klein. De leden van de band zijn nochtans, ondanks hun jonge leeftijd, al ervaren in de muziekscène. De vier Ieren maakten eerder al deel uit van het vijftal A Weekend Away, een succesvol experiment met een sound die het best omschreven kan worden als alternatieve blues rock, waarmee ze ook The UL Battle Of The Bands wonnen. Hoewel ze op lokaal succes konden rekenen en normaal een debuutalbum gingen uitbrengen, blijken de plannen toch veranderd te zijn. In begin 2018 lieten ze met het nogal edgy “Irony” hun laatste single als A Weekend Away los en slechts een aantal maanden later volgde het debuut als Lost Boys.

Vandaag, anderhalf jaar later, verscheen “Obvious” op onze radar. Het nummer begint met een enorm aanstekelijk riff dat recht uit de soundtrack van de betere high-school komedie lijkt te komen. Deze trend zet zich verder tijdens de gehele single – die je kan vergelijken met “New Perspective”, het nummer dat Panic! At The Disco schreef voor Jennifer’s Body. De lyrics zijn niet per se de meest innovatieve die we al hoorden, (I can’t go back to one night stands/ is it obvious/ when I’m looking) maar lenen zich wel tot een goede meezing-sessie. De sterkte van “Obvious” – in essentie een upbeat liefdesverklaring – ligt vooral in de aanstekelijkheid ervan: na het één keer te horen, krijg je het voor de rest van de dag niet meer uit je hoofd. We zijn alvast benieuwd of hun volgende release een evengrote glimlach op ons gezicht kan toveren!

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Honey Hahs – “Star Woman”

Een frisse wind waait door Zuid-Londen: Rowan, Robin en Sylvie, een zussendrietal tussen 14 en 19 jaar, vertellen in “Star Woman” het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dayglow - "Something"

Het is ondertussen drie jaar geleden dat Dayglow debuteerde met het album Fuzzybrain. De Texaanse artiest liet daar zeker zien dat hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Abbie Ozard - "Breakdowns"

Abbie Ozard maakte met haar eerste ep Growing Pains in 2019 haar opmars als ‘the next big thing’ in de Britse muziekwereld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.