Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Laatste singles Uncle Wellington – “Butcher” & “God of Small Things”

Foto: Jeroen Mylle

Spijtig nieuws, want de Belgische groep Uncle Wellington stopt ermee. Het Belgische vijftal heeft er mooie jaren op zitten en speelde concerten in het binnen- en buitenland. Het is al van 2018 geleden dat de groep met nieuwe muziek kwam, maar de nieuwe releases hebben dus een jammere bijsmaak, aangezien het het laatste werk is dat we van de groep krijgen. In 2017 losten ze nog een ep The Faster I Waltz, the Better I Jive, waarmee ze een mooi project op de wereld hebben losgelaten. Vandaag dus de laatste twee singles, die je bij ons in première kan ontdekken.

“Butcher” hakt er meteen in met wondermooie melodieën en kent sluwe accenten die het geheel een leuke elegantie geven. De stem van Frie Mechele doet wonderen en weet te imponeren, vooral ook wanneer de andere stemmen haar vervoegen en ze haar ding kan doen. De opbouw van de track is op zijn minst straf te noemen, want ook het vioolspel van Esther Coorevits zorgt voor een spannend effect.

De tweede afscheidssingle klinkt helemaal anders en dat is zeker niet erg. “God of Small Things” heeft een iets energieker ritme en kleurt ook niet geheel binnen de lijntjes. De track werd gemasterd door Christian Wright in de befaamde Abbey Road Studios en meet zich makkelijk aan hun eerdere releases. De kwaliteit van hun laatste singles maakt het daarom des te triestiger dat het einde nu daadwerkelijk nabij is. Bedankt voor de fijne muziek, we gaan jullie missen!

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo - "Mouth"

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft…
Oude Bekenden

Beren On Tour: Uncle Wellington in de UK (deel 3)

Het Gentse Uncle Wellington bracht vorige week “Waves” uit, de derde single uit the faster I waltz, the better I jive (oktober…
Oude Bekenden

Beren On Tour: Uncle Wellington in de UK (deel 2)

Het Gentse Uncle Wellington bracht vorige week “Waves” uit, de derde single uit the faster I waltz, the better I jive (oktober…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.