FeaturesOude Bekenden

Beren On Tour: Uncle Wellington in de UK (deel 3)

Het Gentse Uncle Wellington bracht vorige week “Waves” uit, de derde single uit the faster I waltz, the better I jive (oktober 2017). Deze week steken ze het Kanaal over om ook de Britten te overtuigen. Deel 1 en deel 2 vind je hier. Vandaag: het derde en laatste deel, over breakdancebattles en een lange terugrit.

DAG 4

11.00 Er is ook tijd om de toerist uit te hangen. We stoppen eventjes in Haworth, de plaats waar de Bröntezusters verbleven. Daarna gaat het verder naar Manchester. We zijn enkele uren te vroeg, dus maken van de tijd gebruik om onze breakdancemoves op elkaar uit te testen. Conclusie: we zijn er allemaal niet goed in.

17.00 Manchester! The Thirsty Scholar! Een schunnig café onder de metrosporen, waar het bier nog flauwer is dan vorige dagen. Jo Rose, de lokale Elliot Smith, en de Nieuw-Zeelandse Tom Lee-Richards (allebei checken) warmen de keet op voor onze laatste show. Het café eindigt voller dan toen we begonnen, dus we beschouwen de opdracht als geslaagd. Na afloop neemt Tom ons mee naar The Fitzgerald, een soort chique versie van Hot Club de Gand. Na de last call trekken we richting onze slaapplaats want de laatste aflevering van De Mol wacht op ons.

DAG 5

08.00 Verdorie, da’s vroeg. Maar we hebben een ferry te halen en nog 600 kilometer te gaan. Na een ommetje langs de Burger King voor onze verloren voorwerpen, in één trek naar Dover. Gelukkig hebben we een fameuze playlist samengesteld, en feesten we richting Noordzee. Speciaal voor jullie staat hieronder een extra ultimate playlist die de sfeer goed plaatst. Zo werken we naar goeie gewoonte aan de internationale doorbraak van Sleepers’ Reign, en nemen we een uurtje om de freestyle van Yeezy op ‘Lift Yourself’ vanbuiten te leren.

23.00 Thuis na 2600 kilometer, vier optredens, goesting naar meer, en het gevoel dat we de wereld aankunnen. Zaterdag gaan we dat eens uittesten, op Radio Onderstroom (Oostende) en Lepeltje Lepeltje (Amersfoort, NL). Laat die zomer maar komen!

Liefs,

Uncle W.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West - "Eazy" (feat. The Game)

Een van de meest voorkomende, en ook meest vervelende, stukjes muziekdiscours uit het afgelopen jaar was wel de vraag of Donda van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (19 april - 25 april)

Het was weer een week vol muzieknieuws. Zodat jij niet heel het internet moet afzoeken naar nieuws over je favoriete artiesten, hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.